DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Meer opleidingen voor warmtepompmonteurs dankzij Green Deal overheid en installatiebranche

05-09-2018

Meer opleidingen voor warmtepompmonteurs dankzij Green Deal overheid en installatiebranche

Minister Eric Wiebes en UNETO-VNI –voorzitter Doekle Tersptra openen praktijklokaal voor warmtepomptechniek 

Word ook monteur van de toekomst, want je kan meer in de duurzame installatietechniek. En een opleiding volgen tot warmtepompmonteur wordt steeds makkelijker toegankelijk, dankzij de Green Deal Warmtepompen die minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en UNETO-VNI –voorzitter Doekle Tersptra gisteren met verschillende partijen hebben ondertekend. 

De installatiebranche en overheid hebben met elkaar afgesproken de komende vijf jaar 6.000 monteurs op te leiden die warmtepompen gaan plaatsen en onderhouden. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. In Groningen openden Wiebes en Terpstra gisteren een praktijklokaal voor warmtepomptechniek als eerste resultaat van de deal. Later dit jaar volgen er nog zeven verspreid over het land. Er is er dus altijd één bij jou in de buurt. 
 
Je leert tijdens de opleiding hoe je klanten het beste kunt adviseren over duurzame warmtetechniek. Ook leer je hoe je o.a. (hybride) warmtepompen kunt plaatsen en onderhouden. Ook zonneboilers en biobrandstof komen aan bod in het uitgebreide opleidingsprogramma. 
 
De overheid vindt het belangrijk dat bedrijven en consumenten overstappen op warmtepompen en andere duurzame technieken en probeert dat dus ook aantrekkelijk te maken, bijvoorbeeld door de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). We verwachten dus ook dat de vraag hiernaar sterk gaat groeien. Leid jezelf daarom nu op tot monteur van de toekomst. 
 
Meer weten over deze opleidingen? Kijk hier voor alle mogelijkheden 
 
Meer weten over de inhoud van de Green Deal en wie daarbij betrokken zijn? Kijk op de site van UNETO-VNI voor alle informatie.
 
Bekijk hier de nieuwsvideo Installatiebranche en overheid sluiten Green Deal.
 

Deel deze pagina