DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Meidenteam met innovatieve douchebak naar WK FIRST LEGO League

12-02-2018

Meidenteam met innovatieve douchebak naar WK FIRST LEGO League

WK FIRST LEGO League: 25 tot en met 28 april

Een meidenteam is de trotse winnaar van de Beneluxfinale van de FIRST LEGO League. Met hun overwinning lieten de ‘Pritty Smart POWER Girls’ 53 andere teams uit Nederland en België achter zich. Bovendien plaatsten zij zich met hun winst voor het wereldkampioenschap van de FIRST LEGO League, dat op 25 april in Detroit (VS) van start gaat.

De Beneluxfinale van de FIRST LEGO League vond plaats op 4 februari in Leeuwarden. Het winnende team, dat bestaat uit zes meiden waarvan vijf meiden in de gemeente Zuidhorn wonen, had eerder al de regiofinale op de Hanzehogeschool in Groningen gewonnen.

FIRST LEGO League

De FIRST LEGO League daagt jongeren tussen de 9 en 15 jaar uit om aan de hand van verschillende opdrachten de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. De kinderen werken in teams en presenteren hun resultaat tijdens regionale en nationale finales.

Innovatieve oplossingen

Het meidenteam ‘Pritty Smart POWER Girls’ ontwikkelde een innovatieve douchebak die zorg draagt voor een besparing van 25 procent van het drinkwatergebruik. Zowel het ontwerp als de presentatie van deze technische innovatie leverde het team én de winst van de Beneluxfinale én een ticket naar het wereldkampioenschap in Detroit op.

Wereldkampioenschap

Van 25 tot en met 28 april nemen de meiden deel aan het FIRST Championship in Detroit waar zij met hun innovatieve douchebak de strijd aangaan met zo’n 10.000 deelnemers van over de hele wereld. Ter voorbereiding op het wereldkampioenschap proberen de meiden hun innovatie de komende weken nóg een stap verder bij de oplossing van het drinkwaterschaarsteprobleem te brengen.

LEIS

Voor het ontwikkelen van hun innovatie douchebak hebben de ‘Pritty Smart POWER Girls’ gebruik gemaakt van de LEGO Education Innovation Studio (LEIS) van de Stichting LEIS in Noordhorn. Deze stichting heeft als doel de interesse in wetenschap en techniek en in 21th Century Skills bij kinderen en (jong)volwassenen te stimuleren. Behalve met de FIRST LEGO League doet de stichting dit met het organiseren van techniek- en programmeerworkshops. Meer informatie over de Stichting LEIS vindt u op www.stichtingleis.nl.

Deel deze pagina