DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Meld je aan voor de eerste Techathon van Techniek Nederland!

11-07-2019

Meld je aan voor de eerste Techathon van Techniek Nederland!

Techniek Nederland organiseert een ‘Techathon’ in het kader van Connect2025. In deze Techathon gaan teams van HBO-studenten en high potentials van installatiebedrijven op 21 november aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen voor het verduurzamen van een wijk in Nederland. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en dat team wint een geldprijs. Schrijf jij ook een team in?

Bij een hackathon in de klassieke zin van het woord gaat het om het ontwikkelen van een stuk software als oplossing voor een bepaald probleem. Hier laten we het ontwikkelen van software los, maar gaat het om het bedenken van een oplossing voor een probleem van de branche of een bedrijf in de Technieksector. Vandaar de naam: Techathon.

Vraagstelling
In het kader van het programma Aardgasvrije Wijken heeft de overheid 27 woonwijken aangewezen om kennis en ervaring op te doen om bestaande wijken haalbaar en betaalbaar te verduurzamen. De geselecteerde wijken dienen als proeftuin. Eén van deze wijken is de wijk Palenstein in Zoetermeer.

De vraagstelling van de Techathon luidt als volgt: “Hoe kan de technieksector de wijk Palenstein in Zoetermeer helpen verduurzamen? Welke technieken moeten worden ingezet, hoe kan de businesscase sluitend gemaakt worden en hoe krijg je de bewoners mee? Werk dit uit in een plan van aanpak van de technieksector voor de gemeente.”

Doe mee!
Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin de installatiesector een belangrijke rol speelt en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Schrijf dan een team in! Aanmelden kan tot 15 oktober 2019.
Je krijgt zo contact met studenten: jouw potentiële werknemers. Je bedrijf krijgt meer bekendheid en het wordt gewoon een ontzettend leuke en leerzame dag. Het winnende team ontvangt een mooie geldprijs.

Klik hier voor meer informatie, de voorwaarden en aanmelden.

Deel deze pagina