DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over Otib > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Nationale Talentenbank gelanceerd!

11-04-2017

Nationale Talentenbank gelanceerd!

Inzetten op vakmanschap van mensen met een arbeidsbeperking

Op vrijdag 31 maart is de Nationale Talentenbank gelanceerd. Met dit initiatief krijgen mensen met een arbeidsbeperking zowel de kans als de concrete handvatten om met vakmanschap aan het werk te gaan.
 

Op dit moment staan meer dan 100.000 mensen met een beperking buiten het arbeidsproces. Met behulp van een loopbaanprofiel kunnen werkzoekenden zich via de Nationale Talentenbank nu veel zichtbaarder maken op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd kunnen bedrijven op de uitgebreide databank gratis op zoek naar geschikt talent.

Inzet voor de belangen van mensen met een beperking

Nationale Talentenbank-directeur Niels Aussems (25) heeft autisme en weet hoe moeilijk het kan zijn om de juiste baan te vinden. Aussems strijdt al jaren voor de belangen van de mensen met een arbeidsbeperking. Om die reden is de Nationale Talentenbank niet alleen bedoeld om mensen aan het werk te helpen, maar ook om mensen met een beperking in hun zoektocht naar (ander) werk in hun kracht te zetten.

Ontwikkeling op basis van behoefte!

De Nationale Talentenbank is er zowel voor mensen met een arbeidsbeperking als voor jobcoaches die deze talenten ondersteunen. Op de Nationale Talentenbank staan daarom niet alleen profielen van de talenten zelf, maar ook ruim 250 opleidingen, trainingen en webinars. Zo kunnen de talenten op de website de cursussen kiezen waar zij behoefte aan hebben om zich, begeleid door de jobcoach, tot vakman of vakvrouw te ontwikkelen.

Meer Informatie

De nieuwe talenten van de Nationale Talentenbank vindt u hier. Heeft u vragen over de 100.000 banenafspraak? Kijk dan voor inspiratie op www.100000banen.otib.nl of neem, bijvoorbeeld voor het aanvragen van de speciale publicatie met tips, informatie en best practices, rechtstreeks contact op met Participatiewetcoördinator Gert Ruiter via g.ruiter@otib.nl.

Deel deze pagina