DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Nieuwe regiomanager bedrijven zet in op meer begrip als basis voor creatieve oplossingen

10-10-2019

Nieuwe regiomanager bedrijven zet in op meer begrip als basis voor creatieve oplossingen

Guy van der Valk regiomanager bedrijven

Guy van der Valk (53) op 1 juli begonnen als regiomanager bedrijven voor de regio Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Maar nieuw binnen OTIB is Guy niet. Al zeven jaar was hij bij OTIB betrokken als branchecoach voor de regio Zuid-Holland. Toen de vacature van regiomanager voorbijkwam, twijfelde hij geen seconde.

Op 1 juli trad je aan als regiomanager bedrijven. Wat trekt je aan in deze functie?
“Ik kan nog meer betekenen voor de branche. Ik kan goed out of the box-denken, creatieve oplossingen bedenken. Ook omdat ik zowel een technische als commerciële achtergrond heb. In deze functie komt alles bij elkaar wat ik tot nu toe deed. Studie, werk, passie. Je zit om de tafel met werkgevers, werknemers, sociale partners en scholen en dat ook nog eens in de techniek.”

Wat gaat de installatiebranche aan jou hebben?
“Ik ga inzetten op meer begrip binnen de branche, vooroordelen slechten. Tussen bedrijven onderling, bedrijven en de sociale partners en tussen bedrijven en de scholen. Uiteraard met regiomanager Erik Hans. Waarom willen mensen iets niet? Er is altijd een reden voor. Top down opleggen is vaak geen goed idee. Het begint met goed luisteren. En van daaruit mensen bij elkaar krijgen. Er is soms argwaan om de eigen mensen naar een activiteit te sturen waar ook andere bedrijven uit dezelfde branche naartoe gaan. Als je de gemeenschappelijke noemer vindt, als bedrijven het gezamenlijke belang van bijvoorbeeld het arbeidsmarkttekort zien, dan werkt het opeens wel om met elkaar aan oplossingen te werken. Als ik dat voor elkaar krijg, is dat de kers op de taart.”

Kun je meer vertellen over je achtergrond?
“Ooit deed ik mts energietechniek. Tijdens mijn werkende leven bleef het kriebelen. Het was het toch niet helemaal. Wel de techniek, dat is altijd blijven trekken, maar ik dacht ook: hoe nu verder? Ik besloot mij om te scholen in Human Resources. Mbo, hbo en toen nog universiteit arbeidsrecht. Ik werkte in die tijd in verschillende branches maar kwam uiteindelijk terug bij de installatiebranche. Waar ik op de mts mijn stage liep, begon ik als HR-manager.”

Wat vond je boeiend aan je functie als HR-manager?
“Het mooie was dat ik in die functie de processen van alle kanten bezag en dat ook heel boeiend vond. Als HR-manager zie je de kant van de werknemer, maar ook van de werkgever. Ik deed bovendien de planning erbij en ik had ook nog het contact met de scholen. Achteraf zie ik een heel duidelijke lijn van mijn werkzaamheden toen naar mijn werk nu.”

In 2012 begon je als branchecoach voor OTIB/RBPI. Je kent OTIB dus goed.
Lacht: “Jazeker. Ik heb een aantal jaren als zelfstandige voor OTIB/RBPI gewerkt. Ik dacht in de afgelopen jaren: als ik ooit weer een werkgever wil, dan is er maar één voor wie ik wil werken. OTIB dus, geen andere, daarvoor beviel mij het ondernemerschap te goed. De vacature van regiomanager bedrijven kwam voorbij en ik dacht: het is nu of nooit. Het is dus ‘nu’ geworden.”

Voor bedrijven met meer dan 50 werknemers is Guy de regiomanager. Contactgevens: g.vdvalk@otib.nl en telefonisch 0348-437372.

Deel deze pagina