DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Nieuwe toolbox ‘Schadelijk geluid’ beschikbaar

17-05-2018

Nieuwe toolbox ‘Schadelijk geluid’ beschikbaar

Zesde toolbox van II Mens & Werk helpt gezondheidsrisico’s op de werkvloer te beperken

Het digitale Toolboxplatform van II Mens & Werk heeft opnieuw een nieuwe toolbox: ‘Schadelijk geluid’. In deze speciaal voor de technische installatie-branche ontwikkelde toolbox vindt u alles wat u nodig heeft om uw risico’s met schadelijk geluid tot een minimum te beperken. Maak daarom gebruik van deze toolbox en houd uzelf en uw omgeving scherp bij het veilig en gezond werken!

De toolbox ‘Schadelijk geluid’ is de zesde toolbox in de reeks van II Mens & Werk-toolboxen. Eerder verschenen toolboxen over fysieke belasting, werken op hoogte, werken met kwartsstof en werken zonder stress en werken met asbest. Eke toolbox stelt u in staat om heel concreet met de veiligheid van u en uw collega’s in uw werkomgeving aan de slag te gaan. Met tekst, beeld en geluid krijgt u een helder overzicht van alle veiligheidsaspecten waarmee u op uw werkvloer rekening dient te houden. Ook geven de toolboxen u praktische adviezen, tips en kennistoetsen. En omdat de informatie digitaal is, kunt u de toolboxen ook op de werkplaats of tijdens toolboxmeetings gebruiken.

Schadelijk geluid

Vakmensen in de technische installatiebranche hebben vaak te maken met hoge geluidsniveaus. Door het gebruik van gereedschappen en machines  - door uzelf of door mensen om u heen -  bestaat het gevaar dat het over de werkdag te berekenen gemiddelde geluidsniveau hoger is dan 80 dB(A). In dat geval is sprake van schadelijk geluid dat kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten zoals gehoorvermindering of oorsuizen. Om deze effecten tot een minimum te beperken geeft de toolbox ‘Schadelijk geluid’ u praktisch advies over wat u kunt doen om gehoorschade op de werkvloer te voorkomen. De toolbox-adviezen hebben betrekking op individuele en collectieve voorzorgsmaatregelen en bieden u de juiste bescherming tegen de gevaren van schadelijk geluid.

Persoonlijke toolbox

Net als bij de eerder verschenen toolboxen kunnen bedrijven de toolbox ‘Schadelijk geluid’ personaliseren door bijvoorbeeld een eigen bedrijfslogo en -kleuren aan de toolbox toe te voegen. Ook is het mogelijk om de toolbox aan te vullen met tekst- en fotosheets die specifiek voor uw bedrijf van belang zijn. Zo maakt u dus uw persoonlijke toolbox, voor uw persoonlijke veiligheid in uw werkomgeving!

Deel deze pagina