DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Nieuwe wet cv-installaties 22 mei in Tweede Kamer

20-05-2019

Nieuwe wet cv-installaties 22 mei in Tweede Kamer

Snel op de hoogte met het Dossier CO-certificering

De nieuwe wet voor werken aan gasverbrandingsinstallaties wordt dinsdag 22 mei in de Tweede Kamer behandeld. De verwachting is dat het wetsvoorstel dan wordt goedgekeurd. Wilt u weten wat de wet inhoudt, wat het standpunt is van Techniek Nederland en wat de wet voor u als installateur betekent? Lees dan ons Dossier CO-certificering.

Snel op de hoogte met het Dossier CO-certificering
De wettekst is lang en de uitleg over de certificering is ingewikkeld, in ontwikkeling en nog niet compleet. Daarom hebben we binnen Techniek Nederland het Dossier CO-certificering samengesteld. Een interactieve pdf waarmee u alle informatie over de inhoud, planning en consequenties van de wettelijke certificeringsregeling kort en bondig kunt vinden. Zodra de wet in de Tweede Kamer is behandeld zorgen we voor een update van het Dossier. En dat doen we steeds wanneer er belangrijke besluiten zijn genomen of aanvullende informatie beschikbaar is. Via notificaties houden we u hiervan op de hoogte.

Kosten/baten analyse
We begrijpen als vereniging heel goed dat het aspect van tijd, kosten en dekking daarvan enorm belangrijk is, naast de ambities om altijd vakmanschap en kwaliteit te leveren. De kosten die installatiebedrijven gaan krijgen door de nieuwe wet zijn nog niet bekend. Die worden niet bepaald door de minister, maar door opleiders, exameninstituten en certificerende instanties. We geven in deze eerste versie van het CO-dossier een overzicht van de ‘soorten’ investeringen die de wet gaat vragen. Dit doen we met inschattingen op basis van enkele aannames. Steeds zodra informatie over kosten concreter wordt, voegen we dit toe aan het Dossier en laten we dit jullie weten.

Speciaal voor leden: Roadmap CO-certificering
Naast het Dossier werken we aan een Roadmap CO-certificering. De Roadmap wordt een helder en concreet stappenplan met alle uitleg, middelen en ondersteuning die u als lid kunt gebruiken op weg naar certificering. In de Roadmap besteden we veel aandacht aan een zo efficiënt en voordelig mogelijke invoering van de certificering voor uw bedrijf.

Ons advies; start nu met voorbereiden
Hoewel de officiële invoering van de wet nog wel enige tijd nodig heeft, is het belangrijk om u voor te bereiden op de nieuwe eisen die gaan gelden. Lees daarom ons Dossier CO-certificering, bekijk de veelgestelde vragen en neem contact met ons op als u nu al aanvullende vragen hebt.

Deel deze pagina