DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Onderwijs en bedrijfsleven maken Nieuwe Vrienden in Groningen

19-03-2019

Onderwijs en bedrijfsleven maken Nieuwe Vrienden in Groningen

Samen aan de slag

De belangstelling was groot op 11 februari in de Oosterpoort in Groningen, waar vertegenwoordigers van bouwbedrijven, installatiebedrijven en onderwijsinstellingen zich lieten inspireren om samen te werken aan een duurzame, energieneutrale en aardbevingsbestendige regio. Presentaties, interactie en ‘Nieuwe Vrienden’ zorgden voor de juiste sfeer.

De miniconferentie en muziektheatervoorstelling werd georganiseerd door Alfa-college, Bouwend Nederland, EPI-kenniscentrum, Fieldlab Practice, Techniek Nederland en OTIB/RBPI Noord Nederland. In de bijeenkomst stond het verkennen van de mogelijkheden voor lokale en regionale samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven centraal.

Miniconferentie
Net als in andere regio’s heeft de bouw en de installatiebranche ook Noord Nederland te maken met een tekort aan vakmensen. Voor het bevorderen van de instroom van nieuwe vakmensen in de branches is samenwerking tussen bedrijven en scholen nodig. Om opleiding en praktijk goed op elkaar te laten aansluiten. Om nieuwe generaties de uitdagingen van de techniek te kunnen tonen. En om nieuwe en bestaande vakmensen een mooie en duurzame loopbaan in de bouw en in de installatiebranche te bezorgen. Ervaren ondernemers als Tom van Engelen (Vriend BV), Freddy de Boer (Engie) en Joos Coolegem (Van Wijnen), projectadviseur Jan Willem van Kasteel (ICS-adviseurs) en programmamanagers Gerard Krikken en Geert Berghuis (van projecten in het kader van het Regionaal Investerings Fonds Noord-Nederland) gaven mooie voorbeelden manieren waarop het onderwijs en het bedrijfsleven elkaar kunnen versterken door samen op te trekken.

Nieuwe Vrienden
Na het op de conferentie volgende buffet was het tijd voor het bezoeken van de muziektheatervoorstelling ‘Nieuwe Vrienden’, het sprankelende en meeslepende verhaal over een met bloed, zeet en tranen opgebouwd familiebedrijf dat toe is aan een nieuwe koers. ‘Nieuw Vrienden’ liet het publiek zien hoe je in een omgeving vol kansen en uitdagingen met samenwerking kunt boeien, binden en innoveren.

Samen aan de slag
Onder het genot van een drankje konden de deelnemers na afloop van de voorstelling direct aan de slag met het maken van hun persoonlijke nieuwe vrienden. Met het openen van bedrijfsdeuren voor excursies en stages, het verzorgen van gastlessen en het elkaar over en weer betrekken bij het laten aansluiten van vraag en aanbod was sprake van een geslaagde en voor de toekomst veel belovende bijeenkomst!

Deel deze pagina