DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Ontmoet OTIB op Intallatie- en Elektro Vakbeurs Hardenberg

27-08-2019

Ontmoet OTIB op Intallatie- en Elektro Vakbeurs Hardenberg

OTIB richt samen met zes partners (Deltion College, Building Jobs, Stichting collegiale in- en uitleen installatietechniek, Studium, IW Nederland en Hogeschool van Arnhem) een loopbaancentrum in tijdens Vakbeurs Hardenberg. Hier kan je terecht met al je opleidings- en arbeidsmarktvragen, zoals:

  • Wat zijn de nieuwste technieken die ik zou moeten leren?
  • Wat is er allemaal mogelijk qua nieuwe technieken?
  • Welke opleidingen zijn voor mij relevant?
  • Ik wil wel iets anders, maar wat zou goed bij mij passen?
  • Waar vind ik getalenteerd personeel?

In het loopbaancentrum (stand 517) vind je experts op allerlei gebieden van opleiding, loopbaan, arbeidsmarkt en HR. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te doen aan een zogenaamde AR Battle. Wie kan het snelst een stroomstoring oplossen met behulp van het meekijken met een Hololens?

Collegetour
Ook dit jaar organiseert OTIB tijdens deze beurs een collegetour voor mbo-studenten en wel op dinsdag 10 september. De studenten krijgen bij diverse stands antwoorden op technische vragen en voeren samen met de exposanten opdrachten uit. Dit is het moment om je als bedrijf te laten zien aan nieuw talent en hen zo te boeien voor een baan in je bedrijf. De studenten die de tour het beste afronden, winnen een prijs. Maar de beste standhouder in hun ogen ook. Wie wint dit jaar? 

Netwerkbijeenkomst zij-instroom
Voorafgaand aan de beurs organiseert OTIB op woensdag 11 september van 11.00 tot 14.00 uur een bijeenkomst voor iedereen búiten de installatiebranche die weleens speelt met de gedachten om de techniek in te gaan. Voor deze potentiële zij-instromers is aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Ervaringen uit de praktijk van zowel een werkgever als zij-instromer
  • Speeddate-sessie rondom praktische vragen over opleiding, baangarantie, loopbaan, EVC
  • Rondleiding met een opleidingscoach langs stands op de beurs

Presentatie ‘Hoe kom ik aan personeel?’
Het blijkt een uitdaging om goed personeel te vinden. Zeker nu er veel werk is, kom je al snel mensen tekort. OTIB laat je op de vakbeurs graag zien welke nieuwe mogelijkheden je hebt om aan personeel te komen tijdens een presentatie op woensdag 11 september van 14.00 tot 14.45 uur of donderdag 12 september van 17.30 tot 18.15 uur. Onze arbeidsmarktadviseurs vertellen je graag over het werken met zij-instromers: Welke subsidiemogelijkheden zijn er? Wat zijn valkuilen? Hoe kan ik snel succes boeken?

Laat je niet tegenhouden door vooroordelen over zij-instromers of gebrek aan tijd in je agenda. Kom naar de Vakbeurs in Hardenberg en schrijf je hier in voor onze presentatie. Wie weet is het voor jouw bedrijf ook dé oplossing! 

Over Vakbeurs Hardenberg
De Vakbeurs Hardenberg (10 – 12 september 2019), bestaande uit de Installatie Vakbeurs Hardenberg en de Elektro Vakbeurs Hardenberg, is hét evenement voor iedereen die in de techniek werkzaam is. De ontwikkelingen in de installatie- en elektrotechniek gaan razendsnel en de rol van de installateur is aan het veranderen. Om al deze ontwikkelingen en veranderingen bij te houden is kennis nodig, vakkennis! Daarom staan de twee vakbeurzen in het teken van ‘De installateur van de Toekomst’.  Meer weten over Vakbeurs Hardenberg? Kijk op www.installateurvdtoekomst.nl/.

 

Deel deze pagina