DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB en honderd partijen tekenen Regionaal Skillsakkoord

19-12-2018

OTIB en honderd partijen tekenen Regionaal Skillsakkoord

Samen met meer dan honderd bedrijven, onderwijsinstellingen, brancheorganisaties en overheden heeft OTIB het Regionaal Skillsakkoord ondertekend. Met het Skillsakkoord bouwen we in de regio Amsterdam aan een coalitie van partners die zich inzetten om de arbeidsmarkt meer op skills in te richten. 

Aanpassen op de toekomst
Banen veranderen door technologische ontwikkelingen en nieuwe maatschappelijke uitdagingen. Deze veranderingen vragen om een flexibele vakmannen en -vrouwen die zich blijven ontwikkelen. Daarom draait het niet meer alleen om het halen van diploma’s, maar ook om het aanleren van skills. Op die manier zijn vakmannen en -vrouwen in de toekomst flexibeler inzetbaar in verschillende sectoren. 

Positieve reacties
Wethouder Simone Kukenheim is namens de gemeente Amsterdam een van de ondertekenaars van het akkoord. “Het is ontzettend belangrijk dat werkgevers op een andere manier naar skills gaan kijken. De operatieplanner uit het failliete Slotervaart-ziekenhuis moet bijvoorbeeld zijn skills ook ergens anders kunnen benutten. Alleen op die manier kunnen we de tekorten oplossen en werkzoekenden koppelen aan nieuw werk.”

Oude diploma’s
Tijdens het ondertekeningmoment vertelt lector Jos Sanders waarom de arbeidsmarkt op dit moment uit balans is. Als lector ‘Leren tijdens de beroepsloopbaan’ bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen ziet hij dat traditionele diploma’s statisch zijn en snel verouderen. “Het schoolse leren is vooral geschikt voor ‘overlevers’ in het onderwijssysteem. Menselijk kapitaal wordt onderbenut. Een arbeidsmarkt die meer gericht is op skills zou veel beter functioneren.”

De Leer-Werkverdieping
De komende maanden gaat House of Skills aan de slag om de verschillende innovatiedeals uit te werken. Programmadirecteur Annelies Spork: “Een mooie eerste stap is de Leer-Werkverdieping die begin 2019 komt op de eerste etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Daar laten we onder andere zien wat het werk van de toekomst gaat worden en welke skills daarvoor nodig zijn. Heel leuk en interessant.”

Bijscholen met OTIB
Als geen ander weet OTIB dat blijven leren tijdens je carrière heel belangrijk is. Zo leer je nieuwe skills die je direct of in de toekomst kunt inzetten. Voor nieuwe mensen in de installatietechniek organiseren we daarom elk jaar de TopStarters-dagen. Op zo’n dag leer je tijdens workshops meer over je sterke punten en krijg je € 500 scholingstegoed. Werk je al wat langer in onze branche? Dan zijn de verdiepende TopVakmanschap-dagen een aanrader. 

Klik voor de tekst van het akkoord. 
 

Deel deze pagina