DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB en Leve(n) Lang Gelders Vakmanschap

16-11-2018

OTIB en Leve(n) Lang Gelders Vakmanschap

Actieplan Leve(n) lang Gelders Vakmanschap

In bijna alle regio’s van Nederland is een groeiend tekort aan technische vakmensen. Zo ook in Gelderland. OTIB slaat daarom de handen ineen met de provincie, vakbonden, opleidingsbedrijven en onderwijsinstellingen. Naast onze scholingsvouchers zijn netwerkbijeenkomsten een belangrijk onderdeel van het gezamenlijke actieplan ‘Leve(n) lang Gelders Vakmanschap’. Hieronder lees je het verslag van de bijeenkomst van november.

Grote opkomst

Met een opkomst van maar liefst 120 specialisten vanuit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de overheid was bij de start direct één ding duidelijk: Gelderland wil verder in de techniek. We kwamen samen bij het Powerlab op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Het Powerlab is een inspirerende (leer-)omgeving waar studenten van verschillende opleidingsniveaus en met verschillende studiekeuzes met elkaar op zoek gaan naar nieuwe duurzame energieoplossingen. In alles is het pand een mooie oefenschool voor aankomende vakmensen. Zo hebben de studenten zelf de vloerverwarming aangelegd. 
 

Trots op samenwerking

Gedeputeerde Conny Bieze trapte de dag af. In haar voorwoord vertelde ze dat ze trots is op onze samenwerking. Ook vond ze het fantastisch dat de Gelderse initiatiefnemers verder kijken dan de provinciegrenzen. Zo gebruiken vakmensen de scholingsvouchers van OTIB ook in Overijssel, Utrecht en Flevoland. “Delen is vermenigvuldigen”, vindt ook gedeputeerde Bieze. “Samen werk maken van vakmanschap leidt tot nieuwe inzichten en mooie oplossingen.”
 

Arbeidsfit met vouchers

Kennis delen is een van de belangrijkste pijlers binnen het project Leve(n) Lang Gelders Vakmanschap. Ook de voorlopige ervaringen met het project worden gedeeld. Het enthousiasme overheerst en de eerste resultaten worden al zichtbaar. Zo wordt met meer dan vierhonderd uitgegeven vouchers een brede groep arbeidsfitter gemaakt. 
Natuurlijk zijn er ook dingen die nog beter moeten. ZZP’ers en zij-instromers zijn vooralsnog moeilijk te bereiken. Deze belangrijke doelgroepen maken nog te weinig gebruik van de scholingsvouchers. Hiervoor worden vervolgacties uitgezet.
 

Tekorten op de arbeidsmarkt oplossen

Na de lunch was het tijd voor Google, Seece en House of Skills om hun kennis te delen. De drie zijn bezig met mooie initiatieven die gaan over een Leven Lang Ontwikkelen. Hun belangrijke conclusie is dat werkgevers en werknemers op een andere manier naar zichzelf en anderen moeten kijken. Wil je op de arbeidsmarkt tekorten oplossen? Dan moet je niet kijken naar beperkingen maar naar wat mensen wél kunnen. Kortom: de talenten van mensen moeten centraal staan.
 

Ontwikkelen en een leercultuur

Doekle Terpstra van UNETO-VNI sloot de netwerkbijeenkomst af. Als aanjager van het Techniekpact benadrukte hij dat we het in Nederland best goed doen. Op de netwerkbijeenkomst zagen we immers al mooie voorbeelden. Volgens Terpstra is de grootste uitdaging de vraag hoe wij omgaan met de nieuwe ontwikkelingen die elkaar ontzettend snel opvolgen. Vakmensen moeten zich steeds aanpassen en daarom is leren om te gaan met veranderingen heel belangrijk. Werkgevers en werknemers moeten volgens Terpstra samen een cultuur ontwikkelen waarin ontwikkelen en leren de normaalste zaak van de wereld zijn. Zo komen we met zijn allen verder in de techniek.
 

Deel deze pagina