DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB en Vereniging NLT samen sterk voor de installatietechniek

16-09-2019

OTIB en Vereniging NLT samen sterk voor de installatietechniek

Pieter Hogenbirk (l) (NLT) en Jordi Metten (r) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

OTIB en de vereniging Natuur, Leven en Technologie (NLT) bundelen hun krachten om de installatietechniek binnen de 184 aangesloten NLT scholen (havo en vwo) te profileren. Het doel van dit initiatief is om de in- en doorstroom naar de installatietechniek te verhogen. De installatietechniek kampt sinds enkele jaren met grote tekorten. OTIB zoekt voortdurend naar samenwerkings-mogelijkheden om de problemen die binnen de branche ontstaan het hoofd te bieden.

Natuur, Leven en Technologie (NLT) is een vak voor de bovenbouw van havo en vwo. Het vak bestaat sinds 2007 en is een profiel(keuze)vak voor leerlingen in de natuurprofielen. NLT laat zien dat verschillende disciplines nodig zijn om complexe vraagstukken binnen de technologie op te lossen. Het vak bereidt leerlingen goed voor op een studie binnen de technologische sector of aanverwante richtingen.
NLT is een vereniging van en voor scholen. Ze bewaakt de kwaliteit van het vak NLT en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van modules.

OTIB en de vereniging NLT zien binnen het vak NLT mogelijkheden en kansen om de installatietechniek meer aandacht te geven. Dit willen ze bereiken door gezamenlijk een leerlijn duurzaamheid te ontwikkelen. Deze zal bestaan uit modulen vanuit diverse invalshoeken. Tevens wordt er een challenge rond het thema duurzaamheid opgezet die bijdraagt aan de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van het vak NLT.

Met de introductie van de leerlijn en het gezamenlijk organiseren van de challenge krijgt de installatietechniek een prominente plaats binnen de NLT scholen. Dit kan een positief effect hebben op de doorstroom naar installatietechnische vervolgopleidingen en op de instroom in de branche.

OTIB en de vereniging NLT kijken uit naar verdere samenwerking. Meer informatie: Jordi Metten.

Deel deze pagina