DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB staat achter Human Capital Akkoord Zuid-Holland

26-06-2019

OTIB staat achter Human Capital Akkoord Zuid-Holland

Op 24 juni ondertekening Human Capital Akkoord

Zuid-Holland concurrerend houden door het talent van werkenden op de arbeidsmarkt optimaal te benutten. Met deze doelstelling heeft OTIB, samen met 65 vertegenwoordigers van Zuid-Hollandse bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen, op 24 juni in Rotterdam het Human Capital Akkoord Zuid-Holland ondertekend. OTIB-regiomanager Fred van Kesteren ziet potentie in het akkoord: “Door samen aan de slag te gaan met het (om)scholen van vakmensen, het aan het werk helpen van niet-werkenden en het aantrekken van internationaal talent draagt het akkoord ook bij aan de vitaliteit van de technische installatiebranche in Zuid-Holland.”

Het Human Capital Akkoord is een initiatief van de Economic Board Zuid-Holland, waarin alle bestuurlijke boegbeelden in de regio samenwerken om de innovatie en duurzame economische groei in Zuid-Holland te bevorderen. Het akkoord richt zich vooral op het tot stand brengen van een wendbare arbeidsmarkt in een regio waarin één op de vijf bedrijven moeite heeft met het vinden van geschoolde vakmensen en waarin tegelijkertijd een arbeidspotentieel van 27.000 mensen onbenut wordt.

Matches maken
Taskforce Human Capital-voorzitter Marja Van Bijsterveld ziet goede mogelijkheden om werkgevers en werkzoekende in Zuid-Holland dichter bij elkaar te brengen: “Of het nu gaat om financiële dienstverlening, glastuinbouw of de techniekbranches: met het akkoord zetten we onze ambitie om koploper te zijn in een leven lang ontwikkelen nu om in daden.“ De provincie Zuid-Holland stelt voor de uitvoering van de Human Capital Agenda in het eerste jaar 1 miljoen euro beschikbaar. De agenda werkt minstens tot 2024 aan het behalen van concrete doelen. Zo stelt de regio 40.000 werknemers in staat om zich te ontwikkelen en 55.0000 andere werknemers in de gelegenheid om de overstap naar een andere sector te maken. Ook helpt de regio 20.000 deeltijdwerkers aan meer werkuren.

Werken aan een leven lang ontwikkelen
In het Human Capital Akkoord neemt het creëren van een goede leercultuur een centrale plaats in. Als OTIB-manager regio Zuid-Holland weet Fred van Kesteren als geen ander hoe belangrijk deze cultuur voor de technische installatiebedrijven is: “Ontwikkelen gaat niet vanzelf, laat staan een leven lang. Daarom is belangrijk dat bedrijven iedere vakman en vakvrouw in het bedrijf de ruimte en de stimulans bieden om met een leven lang ontwikkelen aan de slag te gaan.”

Brede steun
Het Human Capital Akkoord kan rekenen op brede steun in de regio. Zo bevinden zich onder de 66 ondertekenaars van het akkoord onder meer grote bedrijven zoals Unilever en KPN, alle Zuid-Hollandse mbo’s, hbo’s en universiteiten en alle grote gemeenten van de provincie.

Meer informatie
Benieuwd naar wat het Human Capital Akkoord voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk hier voor meer informatie!

Deel deze pagina