DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB steunt Technasium Top Award 2019 “Van gas los”

08-10-2018

OTIB steunt Technasium Top Award 2019 “Van gas los”

Technasium Top Award 2019: ontwerp een technisch warmteplan om een bestaand gebouw gasvrij te maken

OTIB steunt in 2019 de Technasium Top Award. De wedstrijd, met dit jaar het onderwerp “Van gas los”, daagt derdejaars havo en vwo leerlingen op ruim 50 Technasiumscholen uit om slimme oplossingen te bedenken waarmee bestaande gebouwen in hun omgeving gasloos te maken zijn. Zo’n 4000 leerlingen strijden in het project om de titel van winnaar Top Award.

De Technasium Top Award is een jaarlijks initiatief van de stichting Technasium (overkoepelden organisatie van de scholen) waarbij leerlingen op een uitdagende manier onderzoek doen en oplossingen ontwerpen voor een actueel maatschappelijk en technisch thema. Dit jaar maken de leerlingen kennis met de moderne installatiebranche en gaan zij de uitdaging aan om een complex gebouw zo gasvrij mogelijk te maken. De wedstrijd bestaat uit het adopteren van een gebouw, uitvoeren van een onderzoek- en ontwerpproject op school van 40 klokuren, het volgen van gastlessen door installateurs, excursies naar voorbeeldgebouwen en warmtepompcentra, presentatie op school aan een panel van experts, mini-symposia en een landelijk finale. De leerlingen krijgen feedback op hun ontwerpen door installateurs en kunnen zo hun ontwerp continue verbeteren in de aanloop naar de finale. 

Scholen werken in dit project samen bezitters van gebouwen en met installateurs, bij voorkeur de eigen ‘huis-installateur’ van de school, zij organiseren excursies en vragen experts voor masterclasses. Ten slotte sluiten de leerlingen de wedstrijd in hun regio af met een minisymposium. Netwerkregisseurs van stichting Technasium en regiocoördinatoren van OTIB ondersteunen de scholen hierbij. De inzet van een installateur die betrokken is bedraagt ongeveer 8 uur voor kennismaking, gastles, coaching gesprekken met groepjes leerlingen en deelname aan het schoolpanel. Installateurs kunnen talentvolle groepje uitnodigen bij hun bedrijf een afstudeeropdracht te doen.

De grote finale vindt plaats op 16 mei 2019.

Meer informatie

Website Technasium Top Award

 

 

Deel deze pagina