DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB trapt in Zwolle af voor een leven lang ontwikkelen

30-04-2019

OTIB trapt in Zwolle af voor een leven lang ontwikkelen

Terugblik bijeenkomst "De Aftrap" 25 april

Het voetbalseizoen nadert inmiddels zijn einde. Maar hier leek op 25 april in Zwolle weinig van te merken. Meer dan 120 elektrotechnici en zo’n 30 werkgevers zagen weliswaar ook de stormachtige voetbalwedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen, maar waren vooral naar Zwolle gekomen voor ‘De Aftrap van OTIB’. Inzet van deze bijzondere bijeenkomst: een technologisch snel veranderende wereld vraagt om een voortdurende zelfontwikkeling van jou als vakmens. Om je hierin te stimuleren legt OTIB voor jou de bal op de stip. Het is aan jou om te scoren!

Met een uitdagend programma lag de focus van ‘De Aftrap van OTIB’ op de persoonlijke ontwikkeling van iedereen die in de technische installatiebranche actief is. Met inspirerende sprekers en levendige discussies legde OTIB hierbij vooral nadruk op de kansen die je als vakman of vakvrouw zelf kunt creëren.

Stilstaan is geen optie, zelf regie nemen wel
OTIB-regiomanager Noord Nederland, Robert-Jan de Vries, wist het bij de start van ‘De Aftrap’ al kernachtig te verwoorden: de uitdagingen van de energietransitie, de toenemende digitalisering in de techniek en de elkaar snel opvolgende technologische innovaties stellen de installatiebranche voor een energieke toekomst. Stilstaan is geen optie, zelf de regie nemen wel. De Vries: “De maatschappelijke relevantie van de installatiebranche wordt met de dag groter. Neem daarom vandaag nog de aftrap naar de toekomst en pak zelf het stuur in handen om met een leven lang ontwikkelen aan de slag te gaan!”

Focus op de bal
Meer food for thought voor het pakken van de regie op je loopbaan kregen de deelnemers van FNV-bestuurder Diny Schoorlemmer en regiomanager Berthold van Benthem van Techniek Nederland. Maar ook de trendverkennende vooruitblikken van Fountainheads Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen, de praktijkverhalen van Jent Bijlstra (Bijlstra Installaties uit Dokkum) en de ervaringen van oud-voetballer en relatiebeheerder Dirk Marcellis boden de deelnemers van ‘De Aftrap’ de nodige inspiratie voor de focus op de bal: het werken aan je toekomstgerichte vakmanschap.

Bal op de stip
‘De Aftrap’ bleef niet steken in het bieden van inspirerende woorden. Om de deelnemers in stelling te brengen om in hun toekomst te investeren, legde OTIB voor iedereen de bal op de stip: 500 euro aan scholingsvouchers, die door de provincie Overijssel nog eens worden verdubbeld naar 1.000 euro. En omdat de branche- en vakorganisaties in Overijssel daarnaast ook nog extra vouchers van 1.500 euro beschikbaar stellen, ligt er voor elke branchevakman en -vakvrouw in Overijssel in totaal 2.500 euro aan investeringsmogelijkheden in de eigen loopbaan klaar. Als dat niet gemakkelijk scoren is!

Meer lezen
Ben je benieuwd naar de complete sfeerimpresse van ‘De Aftrap’ (en de einduitslag van PEC Zwolle-FC Groningen)? Lees dan hier verder!

Deel deze pagina