DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

OTIB versterkt de instroom van vakmensen in Brabantse installatiebedrijven

26-06-2018

OTIB versterkt de instroom van vakmensen in Brabantse installatiebedrijven

Uniek project voor 50-plussers met interesse in techniek

Voor veel technische installatiebedrijven in Noord-Brabant is het vinden van nieuwe vakmensen een lastige opgave. Het aanbod van technische vakmensen is klein, terwijl de vraag naar vakmensen alleen maar toeneemt. Om de instroom van nieuw vaktalent in de technische installatiebranche te bevorderen is OTIB, in samenwerking met Talent4Service, daarom een bijzonder regionaal project gestart: ’Weer aan het Werk’ biedt 50-plussers met interesse in techniek de kans om in Brabant een baan in de technische installatiebranche te vinden.

De 50-plussers van ‘Weer aan het Werk’ hebben levens- en werkervaring en zijn gemotiveerd om een volgende stap in hun leven en werk te zetten. De regionale arbeidsmarktcoaches van het speciaal voor de technische installatiebranche in het leven geroepen Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit brengen de 50-plussers via het project in contact met kleinere technische installatiebedrijven die op zoek zijn naar technisch vaktalent.

Weer aan het werk

Het project ‘Weer aan het werk’ richt zich op 50-plussers die interesse in techniek hebben, graag in de techniek willen werken en bereid zijn om via (om)scholing in een technische functie aan de slag te gaan. Door de 50-plusser gericht op te leiden, hem of haar binnen een bedrijf praktische ervaring op te laten doen en de juiste begeleiding te bieden, wil OTIB nieuwe instroom in de technische installatiebranche stimuleren. Voor het maken van de juiste matches is ‘Weer aan het Werk’ op zoek naar technische installatiebedrijven die aan het project willen deelnemen.

Arbeidsmarktcoaches

De regionale arbeidsmarktcoaches van het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit helpen de technische installatiebedrijven in Noord-Brabant graag bij het formuleren van hun specifieke arbeidsvragen. De coaches kennen als geen ander de arbeidsmarkt voor technische installatiebedrijven in Noord-Brabant en weten voor bedrijven en werkzoekenden in de regio de juiste match tussen vraag en aanbod te maken.

Meer informatie

OTIB nodigt Noord-Brabantse technische installatiebedrijven die op zoek zijn naar gemotiveerd vaktalent en tegelijkertijd willen bijdragen aan het bieden van (nieuw) perspectief voor 50-plussers met interesse in techniek van harte uit om aan het project ‘Weer aan het Werk’ deel te nemen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit  via 0800-6061 of via steunpuntam@otib.nl. Meer projectinformatie is te vinden op www.weeraanhetwerk.nl.

Deel deze pagina