DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Overijssels Vakmanschap een groot succes in strijd tegen tekort aan technisch personeel

Nog slechts circa 100 Overijsselse opleidingsvouchers beschikbaar!

11-10-2019

Overijssels Vakmanschap een groot succes in strijd tegen tekort aan technisch personeel

Overijssel pakt het tekort aan technisch personeel daadkrachtig aan met het actieplan ‘Overijssels Vakmanschap’. Hierin werken de provincie Overijssel en Overijsselse bedrijven en onderwijsinstellingen nauw samen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden FNV, CNV en De Unie en technische O&O-fondsen. Dé succesfactor? Het gericht verstrekken van gesubsidieerde opleidingsvouchers van 1.000 tot 3.000 euro. Direct en concreet inzetbaar voor bij-, om- en herscholingstrajecten. Bedoeld om de technische arbeidsmarkt in Overijssel beter te laten functioneren. Kortom, substantiële opleidingsvergoedingen zowel voor werkzoekenden en werkenden als zij-instromers. En het werkt!
 
 

Nog maar circa 100 opleidingsvouchers beschikbaar
Robert-Jan de Vries is verbonden aan OTIB, het O&O-fonds voor de technische installatiebranche: “Wij zijn één van de partners in dit geslaagde initiatief. Inmiddels zijn maar liefst circa 390 van de 490 beschikbare vouchers gericht uitgereikt. De vouchers voor een Levenlang Ontwikkelen bestemd voor zittende werknemers en de opleiding tot hybride docent zijn al zo goed als uitverkocht. Voor de trajecten van werkloosheid naar werk én van werk naar werk zijn er nog circa 100 vouchers beschikbaar. Hiermee is Overijssels Vakmanschap een groot succes in de strijd tegen het tekort aan technisch personeel. Een succes omdat meerdere partijen samen optrekken binnen Overijssel: van sociale partners en werkgevers en werknemers tot en met UWV, gemeenten en O&O fondsen.

Positieve reactie vanuit Provincie Overijssel
Monique Bom is adviseur arbeidsmarkt voor de Provincie Overijssel: “Het is essentieel dat Overijssels Vakmanschap, volledig gesteund door de provincie, bijdraagt aan een levenlang ontwikkelen van al werkzame vakmensen, het laten instromen van nieuwe vakmensen en het wegwerken van de tekorten aan docenten in het technisch onderwijs. Het is een succes als je ziet dat we met weinig mankracht bijna alle opleidingsvouchers gericht weg hebben kunnen zetten.”
 
Grote betrokkenheid vanuit FNV
Ook de FNV is volop betrokken bij Overijssels Vakmanschap. Diny Schoorlemmer is bestuurder metaal bij de FNV. Zij benadrukt de urgentie van Overijssels Vakmanschap: “Hét pluspunt van Overijssels Vakmanschap is dat mensen een extra zetje krijgen om in te stromen of, zich al zittend, verder te ontwikkelen. Met de vouchers geven we onze doelstellingen met vereende krachten een goede en stevige stimulans. We pakken het heel praktisch aan en het opleidingsgeld komt gericht daar waar het aantoonbaar zijn werk kan doen. Het succes ligt ‘m voor een heel groot deel in de alliantie van alle samenwerkende partners. We kijken nu heel goed in welke vorm we hiermee verder kunnen en hoe we de aanpak nog verder kunnen aanscherpen. We zien dus nog voldoende uitdagingen!”
 
Meer weten?
Kijk op www.overijsselsvakmanschap.nl.
 

Deel deze pagina