DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Overijsselse Techniekuitdaging van start!

11-10-2018

Overijsselse Techniekuitdaging van start!

Opleiden van werkzoekenden en werkenden in de techniek in Overijssel

Een tekort aan technische vakmensen in Overijssel? Dit probleem lossen we op! Met deze boodschap aan meer dan 70 vertegenwoordigers van werkgevers-, werknemers-, overheids- en netwerkorganisaties is op 6 oktober in Zwolle het project ‘Overijsselse Techniekuitdaging’ van Techniekpact Regio Zwolle van start gegaan. Bijna 500 scholingsvouchers moeten in Overijssel het verschil gaan maken.

Met het project ‘Overijsselse Techniekuitdaging’ stellen de technische branches in Overijssel en de provincie Overijssel samen 1,6 miljoen euro beschikbaar voor het opleiden van werkzoekenden en werkenden in de techniek in Overijssel.

Publiek-private samenwerking

Robert-Jan de Vries, voorzitter van de samenwerkende technische opleidings- en ontwikkelingsfondsen in Gelderland/Overijssel, stelde bij de aftrap van het project trots vast dat de publiek-private samenwerking in slechts een paar maanden tijd tot stand is gekomen. In de hierop volgende paneldiscussie onderstreepten gedeputeerde Eddy van Hijum, de Zwolse wethouder Klaas Sloots en de voorzitter van Techniekpact Regio Zwolle, Lucien Perizonius, het belang van de samenwerking in een regio waarin sprake is van tekorten én overschotten op de arbeidsmarkt.

Opleidingsvouchers

In ‘Overijsselse Techniekuitdaging’ staat de toekenning en het gebruik van scholingsvouchers centraal. De vouchers zijn beschikbaar voor mensen die in Overijssel op zoek zijn naar een baan in de techniek (200 vouchers), voor werkenden in de techniek (250 vouchers) en voor vakmensen die parttime techniekdocent willen worden (40 vouchers). De vouchers zijn inwisselbaar bij een door ‘Overijsselse Techniekuitdaging’ erkend opleidingsinstituut en zijn goed voor 5.000 euro voor nieuwkomers in de techniek, 2.500 euro voor werkenden en 3.000 euro voor aanstaande docenten.
 

Deel deze pagina