DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Praktijkopleidersdag Zeeland

20-08-2019

Praktijkopleidersdag Zeeland

Goede leerbedrijven en praktijkopleiders zijn onmisbaar voor de opleiding van nieuwe medewerkers. Zij brengen leerlingen de fijne kneepjes van het vak bij, begeleiden hen bij de opleiding en enthousiasmeren ze voor het vak: omdat goede praktijkopleiders voor goed opgeleide leerlingen zorgen. Daarom organiseren de technische opleidingsfondsen A+O-Metalektro, OOM en OTIB in samenwerking met ROC Scalda op 25 september 2019 dé praktijkopleidersdag Zeeland. Het doel van deze dag is om praktijkopleiders te informeren en te inspireren, maar vooral ook om praktijkopleiders ervaringen met elkaar uit te laten wisselen.
 

Programma:
16:30 Welkom

16.40 Workshops: bij inschrijving kun je een keuze maken tussen een workshop voor de beginnende praktijkopleider (A) of een workshop voor de ervaren praktijkopleider (B)

A) Ik ben praktijkopleider geworden, wat nu? Tijdens deze korte workshop krijgen de praktijkopleiders informatie over: 1. De rol, taak en verantwoordelijkheden van het leerbedrijf, de praktijkopleider, school en SBB. 2. Hoe op een goede manier kennis te maken met een leerling, zodat je weet wat de student al kan en wat hij wil leren. 3. Het BPV Protocol: afspraken over wie wat doet tijdens de beroepspraktijkvorming. 4. Het BPV-plan. 5. Hoe een goede instructie te geven, te motiveren, bij te sturen en feed back te geven. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname, welke opgenomen wordt in het dossier bij het examenbureau van Scalda.

B) De coachende praktijkopleider Voor de begeleiding is het cruciaal dat de coach en de leerling zeer goed met elkaar communiceren. Zo kan de coach de leerling beter begrijpen, een vertrouwensband met hem/haar opbouwen en de leerling stimuleren om in actie te komen. Welke gesprekstechnieken zijn hierbij belangrijk om te kennen en te kunnen toepassen? Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met weerstand, of een leerling een spiegel wilt voorhouden?

18.00 Diner
 
18.45 Presentatie: Kwalificerend beoordelen, gegeven door Scalda.
Leerbedrijven zijn samen met het ROC verantwoordelijk voor de eindbeoordeling. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Waar moet een opdracht aan voldoen? Waar moeten de praktijkopleiders op letten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt e.e.a. toegelicht. Tijdens dit onderdeel wordt de groep opgesplitst in Werktuigbouwkunde / Metaal en Elektro.

19.45 Afsluitende borrel
 

Waar en wanneer?
Datum: 25 september 2019
Locatie: Scalda Vlissingen
Adres: Edisonweg 4A
4382 NW Vlissingen

Schrijf je in op: www.praktijkopleidersdagen.nl

Deel deze pagina