DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Praktische handleiding voor installateurs van ventilatiesystemen

26-09-2018

Praktische handleiding voor installateurs van ventilatiesystemen

Versterk je actuele vakkennis maak gebruik van deze handleiding!  

Het toepassen van de Europese eisen voor het ontwerpen van ventilatiesystemen in woningen en gebouwen is in de praktijk lang niet altijd eenvoudig. Daarom heeft ISSO een handleiding opgesteld die je in staat stelt de Europese verordeningen EU 1253/2014 en EU 1254/2014 goed toe te passen. Versterk je actuele vakkennis maak gebruik van deze handleiding!
 

De in opdracht van VLA, OTIB en UNETO-VNI door ISSO opgestelde handleiding biedt installateurs, leveranciers, architecten en adviseurs duidelijkheid en houvast bij het toepassen van de nieuwe Europese verordeningen. Hiermee kan je overtredingen voorkomen!

Ecologisch ontwerp en etikettering

De Europese verordeningen EU 1253/2014 en EU 1254/2014 hebben als doel het energiegebruik door ventilatiesystemen in 2025 met 45% te verlagen. Verordening EU 1253/2014, ook wel ecodesign genoemd, is van toepassing op nieuwe ventilatie-eenheden voor woningen en utiliteit en schrijft voor hoe het ecologisch ontwerp van deze eenheden eruit moet zien. Verordening EU 1254/2014 regelt de vermelding van het energiegebruik van woningventilatie-eenheden op etiketten en in de productinformatie. Sinds 1 januari 2016 mogen in heel Europa alleen nog ventilatieproducten worden verkocht en in gebruik genomen, die voldoen aan de vereisten van deze regels. In 2018 zijn de eisen verder aangescherpt en in 2020 gebeurt dit waarschijnlijk opnieuw. 

Handleiding

De interpretatie van de EU-verordeningen blijkt in de praktijk vaak lastig te zijn. Om je hierbij te helpen biedt deze nieuwe ISSO-handleiding je helder inzicht in de interpretatie van de begrippen, de definities en de scope van de verordeningen. Aan de hand van een groot aantal praktijkvoorbeelden geeft het document je ook handzame tips voor de praktische invulling van de verordeningen.

Meer informatie

De handleiding is opgenomen in de KennisBank van ISSO. Klik hier om het document te raadplegen.

Deel deze pagina