DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Rapport: behoud huidig personeel steeds belangrijker; nog grote tekorten in TI-branche

04-06-2019

Rapport: behoud huidig personeel steeds belangrijker; nog grote tekorten in TI-branche

Onderzoeksrapport ‘HR-Trends 2019-2020’

In 2020 zullen HR-professionals voor het eerst in vijf jaar niet langer de werving van professionals als topprioriteit hebben, maar juist scholing en behoud van huidige werknemers. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘HR-Trends 2019-2020’ van onder andere Berenschot. In het rapport staat een ranglijst van HR-prioriteiten voor 2019 en de verwachtingen voor 2020, gebaseerd op eigen onderzoek. Waar 2019 nog in het teken staat van het aantrekken van nieuw talent, stagneertdeze trend volgend jaar, zo verwachten de onderzoekers. Wel constateren zij dat in de technische installatiebranche de roep om nieuw personeel nog steeds hard klinkt.

Werving en selectie van nieuw personeel stijgt al sinds 2015 op de lijst met prioriteiten, en staat sinds dit jaar zelfs op de eerste plek. In 2019 ervaart 75% van de respondenten problemen met het vinden van nieuw personeel (ten opzichte van 71% in 2018), maar in 2020 neemt dit percentage naar verwachting slechts met 1% toe. “Een trendbreuk lijkt aanstaande,” aldus onderzoeker Hans van der Spek van Berenschot. “Na jarenlang een krappe arbeidsmarkt te hebben gehad, waarbij sommigeorganisaties van alles uit de kast haalden om nieuw talent aan te trekken, lijkt de focus meer te liggen op het optimaliseren van de inzet van bestaande medewerkers.”

Nog veel vraag naar TI-personeel
Binnen de sector onderwijs zijn de wervingsproblemen momenteel het grootst (83%), gevolgd door de bouw, waar ook de technische installatiebranche onderdeel van uitmaakt (80%). Er zijn overigens de nodige verschillen tussenregio’s: in Midden- en Oost-Brabant, Noord Holland Noord en Gelderland Midden en Zuid wordt momenteel de meeste krapte ervaren.

Invloed technologie
Acht op de tien respondenten geeft aan dat het voor HR inzichtelijk is wat de technologische ontwikkelingen binnen nu en twee jaar voor functies en banen binnen de organisatie gaan betekenen. Voor het overgrote deel (61%)van de respondenten geldt dit echter slechts in algemene zin. Maar twintig procent heeft ook een beeld wat dit concreet betekent qua mogelijke impact op bezetting, competenties, werving, scholingsbehoefte en werkprocessen.

Voor meer info:  https://www.berenschot.nl/algemene-onderdelen/download-voorwaarden/hr-trends-2019-2020-functie-hr/

 

Deel deze pagina