DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Regionale Kennisdelingsbijeenkomsten: “Innoveren kun je (echt) leren!”

03-06-2019

Regionale Kennisdelingsbijeenkomsten: “Innoveren kun je (echt) leren!”

Meld je aan voor de kennisdelingsbijeenkomst!

De ontwikkelingen in de techniek dagen technische installatiebedrijven uit om te innoveren. Maar aan welke innovaties moet je dan denken? En welke innovaties zijn voor jouw bedrijf het meest geschikt om kansen te pakken en aangehaakt te blijven? Tijdens de Kennisdelingsbijeenkomst ‘Innoveren kun je leren’ die op 18 april in Hoofddorp plaatsvond zetten ervaren innovators, trendwatchers en bedrijven de deelnemers actief aan het denken en doen. In juni staat de laatste bijeenkomst gepland. Zorg dat je erbij bent!

De Kennisdelingsbijeenkomsten worden georganiseerd door OTIB, Techniek Nederland en de RBPI’s. Met interactieve interviews, presentaties, pitches en een kennisfestival bieden de bijeenkomsten installatiebedrijven de juiste inspiratie om met de toekomst aan de slag te gaan. Bekijk hier de korte promofilm. 
 

De installateur als regisseur
Naar de toekomst kijken is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Zo zijn er volgens Remco van der Linden, TN-directeur Techniek & Markt, voldoende signalen die erop wijzen dat de rol van de installateur steeds belangrijker wordt: “Het aandeel van de installateur in het totale bouwproces was tot voor kort niet meer dan 20 procent. Inmiddels is dit percentage gestegen tot zo’n 50 procent.” Ook OTIB-directeur Sven Asijee ziet grote veranderingen in de branche plaatsvinden: “De rol van de installateur wordt steeds meer die van regisseur. Daarom is het belangrijk om nieuwe uitdagingen te zoeken en slimme oplossingen te vinden.” 

Inzetten op innoveren
Slimme oplossingen waren er op het kennisfestival genoeg. Van de inzet van sensortechnieken voor de gebouwde omgeving tot innovatieve energienavigatiesystemen. En van digitale AR-, VR- en MR-applicaties tot praktische verduurzamingsstrategieën. Hiermee kregen de deelnemers een mooi palet aan voorbeelden waar zij zelf mee aan de slag kunnen gaan. Daarnaast gaven ondernemers, wetenschappers en installateurs de deelnemers een interessante kijk op de veelbelovende toekomst van de branche. “Mooi om te zien waar ons vak naar toe ontwikkelt. Dat geeft energie”, aldus een van de deelnemers.

Innoveren kun je leren!
Op de bijeenkomst bleek al snel dat innoveren op veel manieren kan en niet direct ingewikkeld of kostbaar hoeft te zijn. Zo gaf OTIB-programmamanager Wieteke Tichelaar het advies om niet alleen in te zetten op productontwikkeling, maar ook op kennisontwikkeling. “Met het bieden van een goede leercultuur stel je elk vakmens in je bedrijf in staat om actief aan de slag te gaan met persoonlijk ontwikkeling. Dit is geen kwestie van geld, maar van organisatie.” Maar ook het volgen van cursussen en trainingen en het in gesprek gaan met collega’s dragen bij aan de versterking van je bedrijf. Of, zoals één van de deelnemers het kernachtig samenvatte: “Innoveren kun je echt leren!”    

Scholingsbon
Om de deelnemers te stimuleren direct met innovatie aan de slag te gaan, ontvingen alle bij OTIB aangesloten bedrijven na afloop van de bijeenkomst een voor (bij)scholing in te zetten innovatiewaardebon van 200 euro. 

Nog één kennisdelingsbijeenkomst
De Kennisdelingsbijeenkomst in Hoofddorp was de tweede in een reeks van vier bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst vond op 16 april in Eindhoven plaats. De tweede bijeenkomst was op 18 april in Hoofddorp.De derde bijeenkomst was op 14 mei in Zwolle. En de laatste bijeenkomst is op 11 juni in Delft. Kijk hier  - ook wanneer je de bijeenkomst in jouw regio hebt gemist -  voor meer informatie en meld je snel aan!

 

Deel deze pagina