DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Roadmap CO-certificering van Techniek Nederland staat online

28-06-2019

Roadmap CO-certificering van Techniek Nederland staat online

Bereid je nu al voor op de eisen van de nieuwe wet.

Dinsdag 25 juni heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Certificering gasverbrandingsinstallaties. Daarmee is de wet definitief en kunnen bedrijven zich gaan voorbereiden op onderdelen van de certificering. Techniek Nederland lanceert hiervoor de Roadmap CO-certificering die je als ondernemer helpt bij elke stap op weg naar certificering.

Stapsgewijs voldoen aan alle eisen
Om vanaf 2021 te mogen werken aan cv-installaties moet je onderneming gecertificeerd zijn en moeten je monteurs gediplomeerd zijn op basis van nieuwe eisen. In de Roadmap CO-certificering van Techniek Nederland lees je praktische zaken over hoe je als ondernemer kunt gaan voldoen aan de eisen van de nieuwe wet. In een stappenplan vind je alle uitleg, middelen en ondersteuning die je kunt gebruiken op weg naar certificering.

Start met online zelftest vakbekwaamheid monteurs
De eerste versie van de Roadmap is zeker nog niet compleet. Veel details van de wet moeten nog worden uitgewerkt. Er komt nog een MKB-toets en certificerende instellingen moeten aan het werk om kaders en eisen uit te werken. Het deel ‘Eisen aan je monteurs’ in deze Roadmap bevat de meest concrete informatie. Met deze stap op weg naar certificering kun je nu al aan de slag.
 
MKB-toets
Techniek Nederland heeft bedongen dat de minister nog een MKB toets laat uitvoeren. Uit deze MKB toets moet duidelijk worden wat de impact van de regeling is op de bedrijfsvoering van MKB bedrijven en ZZP-ers. Dat betekent concreet dat de minister laat doorrekenen wat de kosten van certificering zijn voor kleinere bedrijven. Nu zijn er alleen globale berekeningen van de totale kosten van deze certificering voor het hele bedrijfsleven. Aan het einde van de zomer organiseert het ministerie vervolgens een gesprek met 5 tot 10 ondernemers die met deze doorrekeningen in de hand mogen toelichten wat de gevolgen hiervan zijn voor hun bedrijf. Deze uitkomsten worden meegegeven aan de Tweede Kamerleden die nog moeten besluiten over de uitwerking van de wet in de zogeheten Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Deze uitkomsten worden gebruikt in gesprekken met de certificerende instellingen over de eisen die zij willen stellen aan het bedrijfsproces om voor deze bedrijven ook een haalbare en betaalbare certificering te kunnen regelen.
 
Bovendien worden de eisen van de certificerende instellingen naast de eisen van veelgebruikte andere kwaliteitssystemen gelegd. Om inzichtelijk te maken wat een bedrijf al in huis heeft en aan welke nieuwe eisen nog moet worden voldaan. Om dubbele werkzaamheden en administratieve lasten te voorkomen.
 

 

Deel deze pagina