DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Scholingsvouchers geven boost aan technische arbeidsmarkt in Overijssel

26-11-2018

Scholingsvouchers geven boost aan technische arbeidsmarkt in Overijssel

Je kunt meer in de techniek! Ontwikkel je vakmanschap!

Op 26 november komen 500 scholingsvouchers beschikbaar voor iedereen die zich in Overijssel wil ontwikkelen in de techniek. Goed nieuws dus voor werkzoekenden die in de techniek aan de slag willen gaan. Maar ook goed nieuw voor de vakmensen die al in de techniek werkzaam zijn. De vouchers kunnen namelijk ook worden ingezet voor het ontwikkelen van het vakmanschap!
 
De scholingsvouchers zijn onderdeel van de Overijsselse Techniekuitdaging. Opleidings- en ontwikkelingsfondsen van technische branches, arbeidsmarktregio’s en de provincie Overijssel werken in dit verband samen om een boost geven aan de technische arbeidsmarkt in Overijssel. 
 

Vakmensen gezocht!

Gedeputeerde Economie, Eddy van Hijum, verwacht veel van de vouchers: “Bij mijn werkbezoeken aan bedrijven in Overijssel hoor ik van ondernemers in de techniek dat ze staan te springen om vakmensen. Er is volop werk dat van grote waarde is voor onze samenleving. Ik hoop dan ook dat de scholingsvouchers mensen net dat zetje geven richting de techniek.” OTIB-regiomanager Robert-Jan de Vries is ook enthousiast: “De vouchers bieden mensen binnen en buiten de techniek de mogelijkheid om nieuw vakmanschap te ontwikkelen. Investeren in de techniek is investeren in jezelf.” 
 

Vouchers aangeboden!

De vouchers zijn beschikbaar voor iedereen die in Overijssel op zoek is naar een baan in de techniek (200 vouchers), voor werkenden in de techniek (250 vouchers) en voor vakmensen die parttime techniekdocent willen worden (50 vouchers). De vouchers zijn inwisselbaar bij een door Overijsselse Techniekuitdaging erkend opleidingsinstituut en zijn goed voor 5.000 euro voor nieuwkomers in de techniek, 2.500 euro voor werkenden en 3.000 euro voor aanstaande docenten.
 

Lancering website

Op maandag 26 november vindt in het provinciehuis in Zwolle de lancering plaats van de website voor de Overijsselse Techniekuitdaging. Vanaf dat moment is het mogelijk om via de site een scholingsvoucher aan te vragen.
 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Overijsselse Techniekuitdaging  en het aanvragen van een scholingsvoucher op www.overijsselsetechniekuitdaging.nl!
 
 
 

Deel deze pagina