DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Servicepunt Techniek Noord helpt knelpunten technieksector aanpakken

13-08-2019

Servicepunt Techniek Noord helpt knelpunten technieksector aanpakken

Gedeputeerde Sander de Rouwe van Provincie Friesland deed onlangs de aftrap van Servicepunt Techniek Noord (SPT Noord). De gedeputeerde is vol lof over de brede samenwerking. SPT Noord is een samenwerking van de technische branches Koninklijke Metaalunie en Techniek Nederland (werkgevers), vakbonden FNV en CNV, O&O fondsen OOM, OTIB en A+O Metalektro (mede namens FME), UWV, centrumgemeenten Leeuwarden en Emmen en de provincies Friesland en Drenthe.

SPT Noord is een samenvoeging van het Friese F-Top en SPT Drenthe. Jan Nap, senior-adviseur: “De gedeputeerde bleek vol lof over de brede samenwerking.”

Arbeidsmarktadviseurs
Jan Nap, senior-adviseur: De arbeidsmarktadviseurs die binnen SPT Noord werken helpen werkgevers en werknemers/werkzoekenden met het invullen van vacatures en scholing in de technieksector”. Jan geeft aan: “De arbeidsmarktadviseurs hebben tot nu toe circa 130 kandidaten concreet kunnen plaatsen”. Jan stipt de goede samenwerking aan met OTIB in dit project: “OTIB is een enorm actieve partner die ook de noodzaak inziet van zij-instromers voor de installatietechnische branche omdat we eenvoudigweg te weinig studenten in de reguliere opleidingen zien. OTIB is koploper in het benutten van potentie van zij-instromers en zet hier ook daadwerkelijk op in, zoals met Servicepunt Techniek Noord”.

Voordelen
Deze brede publiek-private samenwerking kent veel voordelen. De branches, vakbonden en O&O fondsen hebben zo een betere verbinding met de publieke arbeidsmarktpartijen en omgekeerd. Beide kanten hebben elkaar hard nodig. De technieksector is immers een belangrijke pijler onder de regionale economie. Net als in de rest van Nederland kent ook het Noorden veel vraag naar technisch personeel en zijn er veel scholingsvragen.
Door gezamenlijke campagnes en door zij-instromers te motiveren voor de technieksector en scholingstrajecten aan te bieden draagt de samenwerking bij aan het verminderen van de openstaande vacatures en stimuleert het een leven lang ontwikkelen. Ook begeleidt SPT Noord personeel die van de ene techniekbranche naar de andere willen overstappen of vanuit een andere sector komen. 

Meer weten?
Op de website www.spt-drenthe.nl vind je de telefoonnummers en e-mailadressen van de adviseurs voor zowel Friesland als Drenthe. Binnenkort is dit de website van SPT Noord.
 

Deel deze pagina