DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Skills The Finals: Nationale kampioenen bekend

25-03-2019

Skills The Finals: Nationale kampioenen bekend

Medailles voor jonge vakhelden in de techniek

Nederland is 38 jonge vakkampioenen rijker. 310 mbo studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, de nationale kampioenschappen van Skills Heroes, die van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam plaatsvonden. Sven Asijee (directeur OTIB), minister Van Engelshoven en de Amsterdamse wethouder Kukenheim reikten afgelopen vrijdag samen de prijzen uit aan de jonge vakhelden. Asijee: “Het is fantastisch te zien dat deze jonge vakmensen met zoveel passie werken in het vak en aan hun loopbaan! Zij zijn de gouden belofte voor de toekomst.”

Het NK voor beroepen, ook wel Skills The Finals genoemd, vond afgelopen week plaats in de RAI in Amsterdam en is het grootste beroepenevent van Nederland. In totaal deden er in de verschillenden voorrondes duizend studenten uit heel Nederland aan mee. Skills The Finals is een belangrijke kweekvijver voor de arbeidsmarkt. Afgelopen vrijdag werden de prijzen uitgereikt. Een moment van spanning en opluchting. De categorie techniek was met 7 verschillende beroepen goed vertegenwoordigd. Enkele categorieën met prijswinnaars zijn:

 • Elektrotechnicus gebouwen 2018 – 2019
  • Goud: Jasper Olthuis - Deltion College
  • Zilver: Michael Aertsen - Aventus
  • Brons:  Maurice Bal - Scalda
 • Mechatronicus 2018 – 2019
  • Goud: Rick Jooren & Jasper van Kol - Summa College
  • Zilver: Stefan de Roo & Arthur de Bruin - Aventus
  • Brons: . Tim van den Bogert & Jordy de Schepper - ROC Mondriaan
 • Sanitaire- en verwarmingstechnicus 2018 – 2019
  • Goud: Sander Damsma - Deltion College
  • Zilver: Joep Stamer - ROC Nijmegen
  • Brons:  Christiaan Riedijk - Scalda

Skills Talents en Skills The Finals 
Het nationaal kampioenschap wordt georganiseerd om de passie voor vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én jongeren een bijzondere leerervaring te geven. Deze veertiende editie is georganiseerd samen met de nationale kampioenschappen voor mbo Skills Heroes tijdens het driedaagse event Skills The Finals. De mbo'ers hebben op vrijdag 22 maart de prijsuitreiking. De organisatie van deze nationale kampioenschappen is in handen van WorldSkills Netherlands en wordt ondersteund door van de ministeries van OCW en EZ, Fonds 21, Amsterdam, OTIB  en vele partners uit het onderwijs en bedrijfsleven.

Bekijk hier de aftermovie van onze deelname aan Skills The Finals.

Deel deze pagina