DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Slimste-handen-trofee voor team van SBA Beveiliging

20-01-2020

Slimste-handen-trofee voor team van SBA Beveiliging

De Slimste handen van Nederland, een door werkgeversvereniging WENB in het leven geroepen prijs, ging dit jaar naar het team monteurs van SBA Beveiliging, lid van OTIB. Niet de monteurs maar marketingmedewerker en directeur namen de prijs in ontvangst. Maar ze zijn er wél blij mee. 

Eindejaarsdrukte belemmerde Nicky van Dam, werkvoorbereider en planner van het team, om met zijn vijf monteurs in de buitendienst naar de prijsuitreiking te gaan. Zie in een klein team maar eens een paar mensen op de vrijdagmiddag vrij te plannen, vertelt hij. Aandachtspuntje voor de organisatoren volgend jaar. Sonja Hultzer, verantwoordelijk voor marketing en sociale media, besloot daarop zelf heen te gaan, in gezelschap van directeur René van der Vlies. 
 
Sonja nomineerde het team van SBA Beveiliging. Ze is de opeennaoudste binnen het bedrijf. Ze heeft dus recht van spreken als ze zegt dat dit een geweldig team is. Directeur René heeft eigenlijk nauwelijks omkijken naar hen, vertelt ze. “Ze regelen alles zelf. Het zijn meer vrienden dan collega’s van elkaar, sommige voetballen samen.” SBA Beveiliging beveiligt alles. Van objecten bij particulieren tot bedrijfspanden en bijzondere projecten zoals de monumentale Beatrixsluis in Nieuwegein. En van inbraakbeveiliging tot brandbeveiliging. 
 
En nu is er dan de prijs van De slimste handen voor de categorie ‘beste in samenwerken’, een prijs voor het gehele team. Waarom ze zo succesvol zijn? Nicky: “We zijn een daadkrachtig team en we gaan voor elkaar door het vuur. Stel dat je ’s avonds om 11 uur een storing zou hebben en je wilt dat een collega even meedenkt, dan kun je bij iedere collega terecht.” Weten wat er privé speelt en wat je aan elkaar hebt, is belangrijk, zegt hij ook. Maar de teamgrootte helpt eveneens. “We zijn nog niet zo groot en hebben korte lijnen. Onderling, maar dus ook voor klanten. Ook voor hen is het heel prettig dat we snel voor hen klaar kunnen staan.”
 
Nicky werkt nu zes jaar bij het bedrijf. Hij begon er als de tweede monteur naast directeur René, die het bedrijf zes jaar geleden overnam. Ieder jaar is er wel een monteur bijgekomen. Sonja Hultzer: “Laatst hebben we weer twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen. In deze tijden van schaarste is het lastig om goede mensen te vinden, maar bij ons willen goede monteurs nog steeds graag werken.” De prijs die Sonja en René mee terugnamen is een oorkonde. Leuke foto’s zijn er ook. 

Deel deze pagina