DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Sluit je aan bij het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek

06-03-2019

Sluit je aan bij het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek

Steun bij de uitdagingen van de energietransitie.

Als mede-initiator van het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek wil OTIB nog meer bedrijven enthousiast maken voor dit initiatief. Zeker met het oog op de energietransitie, waarbij de bouw en de installatiebranche voor grote uitdagingen staan, is het van groot belang dat zowel bouw- en installatiebedrijven als onderwijs- en kennisinstituten goed inzicht hebben in het actuele cursus- en opleidingsaanbod op het gebied van energieneutraal bouwen. Met een uniek inleenconcept voor het onderwijs voor mobiele leermiddelen is het kennisportaal inmiddels volledig operationeel.
 
 
Naast OTIB zijn ook Techniek Nederland, FNV, CNV, De Unie, RBPI Gelderland Overijssel, OVG, InstallatieWerk Oost & Flevoland, InstallatieWerk Achterhoek Rivierenland, praktijkopleidingsbedrijf Bouwmensen, Oost Nederland Energie (ONE) en Stichting Vrienden van Techniek nauw bij de ontwikkeling van het kennisportaal betrokken. Doel van het portaal is het bedrijfsleven en het onderwijs in Gelderland/Overijssel zo goed mogelijk van een actueel relevant opleidingsaanbod op het gebied van energieneutraal bouwen te voorzien.
 

Een op de energietransitie toegerust ontwikkelingsaanbod

De energietransitie is een feit. De gaswinning in Groningen stopt definitief in 2030. En in ditzelfde jaar wil Nederland 100% CO2-neutraal zijn. Om deze ambities te kunnen realiseren, moeten bedrijven in de bouw en de installatiebranche in een hoog tempo de meest actuele duurzame bouw- en installatietechnieken leren toepassen. Tegelijkertijd moet het beroepsonderwijs op alle duurzame innovaties worden aangesloten. Het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek biedt het bedrijfsleven en ket beroepsonderwijs een up-to-date overzicht van alle kennis- en (bij)scholingsmogelijkheden op het gebied van energieneutraal  bouwen. Omdat de cursussen, trainingen en opleidingen zijn gecontroleerd op actualiteit, diepgang, accreditatie en professionaliteit is het portaal hét slimme startpunt voor het duurzaam opleiden van technische vakmensen! En er zijn geen kosten verbonden aan het raadplegen van het portaal.
 

Altijd een actueel en uitgebreid aanbod

Net als de duurzame bouw- en installatietechnieken zelf innoveert ook het relevante opleidingsaanbod snel. Daarom monitort een deskundigenwerkgroep van het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek continu zowel de kennisbehoeften van het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs als de ontwikkeling van het relevante cursus- en dienstenaanbod. Hierdoor is het kennisportaal altijd actueel. Met de uitbreiding van het aanbod dat met behulp van OTIB voor de technische installatiebranche is ontwikkeld en met cursussen op het vlak van energetisch bouwen van InstallatieWerk en Stichting Kern geeft het portaal een volledig beeld van alle scholingsmogelijkheden.
 

Directe toegang tot mobiele leermiddelen voor het middelbaar onderwijs

Het beroepsonderwijs krijgt met het portaal versneld de beschikking over de nieuwste leermiddelen (apparatuur) op het gebied van duurzaam en energie-neutraal bouwen. Zo kunnen scholen voor een bepaalde periode binnen hun curriculum gebruik maken van de benodigde mobiele en duurzame leeropstelling zoals warmtepompopstellingen en zonnewarmtesystemen en hun leerlingen snel en vakkundig vertrouwd maken met de nieuwste duurzame technieken en producten. In samenwerking met ONE heeft het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek inmiddels inleencontracten afgesloten met het ROC Rijn IJssel en Arnhem, ROC Nijmegen en het Graafschap College in Doetinchem.


Sluit je aan op het portaal!

OTIB roept bedrijven en onderwijsinstellingen op om zich bij het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek aan te sluiten. Het kennisportaal is namelijk altijd benieuwd naar de kennisbehoeften van de bouw- en installatiebedrijven en naar de behoeften van het beroepsonderwijs op het gebied van mobiele leeropstellingen in relatie tot duurzame installatietechniek.
 

Meer informatie

Wil je meer weten over het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechniek? Kijk dan op www.kennisportaal.nu of meld je via info@kennisportaal.nu aan voor een abonnement op de gratis digitale nieuwsbrief. Voor concrete vragen of suggesties kun je vanzelfsprekend contact opnemen met de adviseurs van het kennisportaal. Zij geven je graag een inhoudelijk waardevol antwoord of advies! 
 

Deel deze pagina