DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Smeva wint Koeltrofee 2018 met Vision MkII

12-02-2018

Smeva wint Koeltrofee 2018 met Vision MkII

Smeva winnaar Koeltrofee 2018

Koeltechnisch bedrijf Smeva is tijdens de VSK-beurs op vrijdag 9 februari uitgeroepen tot winnaar van de Koeltrofee 2018. Smeva won deze prijs met de bedientoonbank Vision MkII. De innovatie viel in de prijzen omdat het een uniek hygiënisch en ergonomisch ontwerp heeft in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur. Directeur Charles Smets vindt het een grote eer: ‘Het is echt de beste toonbank ter wereld, het is fantastisch dat we deze erkenning krijgen’.

De NVKL Koeltrofee wordt elke twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de brancheorganisatie NVKL voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing. Er zijn dit jaar drie bedrijven genomineerd voor deze award, met ieder hun eigen unieke innovatie:

- Smeva: Bedientoonbank Vision MkII
- Bitzer: Zuigercompressor ECOLINE+
- Oxycom: Indirect/directe verdampingskoeler IntrCooll

De jury, bestaande uit ir. M. Janssen (Re/genT BV), dr. ir. C. A. Infante Ferreira (TU Delft), ir. A.M.G. Pennartz (KWA Bedrijfsadviseurs) en ir. E.B. Wissink (WUR Wageningen) heeft uiteindelijk Smeva als winnaar uitgeroepen. Hun bedientoonbank viel op vanwege het slimme ontwerp.

De toonbank bestaat uit een ‘statisch’ lichtgeforceerde koeling. Via een lamellen warmtewisselaar, onder het werkblad aan de bedienzijde, is een roestvast stalen etaleerplateau verbonden met een gekoelde spiraal. De innovatie zit vooral in de luchtverdeling over de producten en de manier waarop het koudemiddel door het meubel stroomt is slim. Daarnaast is er minimale inmenging van de omgevingswarmte. Hierdoor is het meubel erg energie-efficiënt.

Deel deze pagina