DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Succesvolle Kennisdelingsbijeenkomst in Delft

02-07-2019

Succesvolle Kennisdelingsbijeenkomst in Delft

Terugblik kennisdelingsbijeenkomst in Delft

De ontwikkelingen in de techniek dagen installatiebedrijven voortdurend uit om te innoveren. Maar aan welke innovaties moet je dan denken? En met welke innovaties kun je echt kansen pakken en aangehaakt blijven? In de op 11 juni in Delft plaatsgevonden regionale kennisdelingsbijeenkomst ‘Innoveren kun je leren’ zetten innovators en trendwatchers tientallen ondernemers, onderwijsvertegenwoordigers en belangenbehartigers aan het denken.

De door OTIB, Techniek Nederland en het RBPI georganiseerde regionale kennisdelingsbijeenkomst stond geheel in het teken van innovaties in de technische installatiebranche. Met interactieve interviews, presentaties, pitches en een kennisfestival bood de bijeenkomst de deelnemers veel inspiratie om met de toekomst aan de slag te gaan.

De installateur als regisseur
Naar de toekomst kijken is lastig, maar zeker niet onmogelijk. Zo wees TN-directeur Techniek & Markt, Remco van der Linden, erop dat de rol van de installateur in de bouw steeds belangrijker wordt. OTIB-directeur Sven Asijee ziet hierbij ook de rol van de installateur veranderen: “De installateur wordt steeds meer regisseur. Daarom is het belangrijk om nieuwe uitdagingen te zoeken en slimme oplossingen te vinden.” 

Inzetten op innoveren
Slimme oplossingen waren op het kennisfestival voldoende te vinden, variërend van sensortechnieken en energienavigatiesystemen tot digitale AR-, VR- en MR-applicaties en verduurzamingsstrategieën. “Innoveren is een dynamisch proces waarbij jij zelf het initiatief neemt. Als je wacht totdat de politiek een besluit neemt, dan mis je de boot,” zei Jeroen Roeloffzen, partner van bureau Over Morgen. “Bovendien helpt het je om te focussen op wat je zelf wilt,” voegde een van de deelnemers hieraan toe.

Innoveren op vele fronten
Het advies van OTIB-programmamanager Wieteke Tichelaar om naast productontwikkeling ook in te zetten op kennisontwikkeling, vond bij de deelnemers veel instemming. Of zoals één van deelnemers aangaf: “Natuurlijk moeten we de blik op de toekomst gericht houden. Maar veel branchebedrijven bedienen de markt vooral met ‘gewoon’ installatiewerk. Daarom moet de focus op innovatie óók liggen in het voor vakmensen sexy maken en houden van reguliere werkzaamheden!”

Scholingsbon
Na afloop van de bijeenkomst ontvingen alle bij OTIB aangesloten bedrijven een innovatiewaardebon van 200 euro om door middel van (bij)scholing direct met innovatie aan de slag te gaan.

Deel deze pagina