DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Techionista Awards zetten technologievrouwen in de schijnwerpers

05-02-2018

Techionista Awards zetten technologievrouwen in de schijnwerpers

De awards voor vrouwelijk techtalent

Vakvrouwen in de technologie doen er toe. En om dit te onderstrepen vond op 18 januari in Amsterdam de eerste uitreiking van de Techionista Awards plaats. De awardwinnaars mogen zich van jury ‘de meest talentvolle, inspirerende, baanbrekende en ondernemende tech-vrouwen van Nederland’ noemen. Maar net als alle andere genomineerden zijn de winnaars vooral rolmodellen voor nieuw vrouwelijk vaktalent.

De uitreiking van de Technionista Awards maakte deel uit van de door ICT-bedrijven als Google, Facebook en Microsoft gesponsorde strategie om meer vrouwen te stimuleren om te kiezen voor een loopbaan in de ICT en de technologie. De instroom van vakvrouwen moet zowel leiden tot het vervullen van vacatures als tot meer diversiteit en daarmee kwaliteit.

Van talent tot ondernemer

De awards werden uitgereikt in vier categorieën: Techtalent, Techinspirator, Techentrepreneur en Techleader. Naast de juryawards werd ook een Publieksaward uitgereikt. In totaal waren meer dan 60 vakvrouwen voor de  awards genomineerd en werden meer dan 7.500 publiekstemmen uitgebracht.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de Techionista Awards, de awardwinnaars en alle andere genomineerde vakvrouwen.

Deel deze pagina