DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Technologie en inclusie: gaat u de uitdaging aan?

01-11-2018

Technologie en inclusie: gaat u de uitdaging aan?

Challenge ‘Technologie voor Inclusie' op 23 november

Nieuwe technologieën bieden nieuwe mogelijkheden, ook voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarom daagt de Coalitie voor Technologie en Inclusie werkgevers en werknemers van technische installatiebedrijven graag uit om hun kennis, ervaring en wensen te delen en concreet met het verbinden van technologie en werk aan de slag te gaan. De aftrap van de Challenge ‘Technologie voor Inclusie’ vindt op 23 november plaats op het ministerie van SZW in Den Haag. Neemt u de uitdaging aan?

De Coalitie voor Technologie en Inclusie (CTI) stimuleert, coördineert en ondersteunt de ontwikkeling en toepassing van technologie voor het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking. De organisatie van de Challenge is in handen van het UWV en het ministerie van SZW.

De Challenge

De Challenge ‘Technologie voor Inclusie’ heeft als doel ervaring op te doen met het toepassen van technologie voor het ondersteunen van werknemers met een beperking. Werkgevers, werknemers en ondersteuners zoals jobcoaches, arbeidsdeskundigen en ontwikkelaars kunnen hierdoor samen de koers bepalen om werk toegankelijker te maken. Maar ook om de kwaliteit van werk te vergroten en de inzetbaarheid en/of productiviteit van werknemers te verhogen. Het beoogde resultaat is een set goede werkpraktijken met mogelijkheden voor verdere opschaling van de technologie.

Aftrap op 23 november

De aftrap van de Challenge vindt plaats op vrijdag 23 november van 11.00 tot 15.00 uur op het ministerie van SZW in Den Haag. Om u uit te dagen met de Challenge aan de slag te gaan, bieden het UWV en het ministerie van SZW u een programma met inspirerende voorbeelden en ontmoetingsmogelijkheden met interessante partijen waarmee u ideeën kunt uitwisselen en coalities kunt smeden.

Deelnemers gezocht!

Voor de Challenge is de CTI op zoek naar bedrijven die technologie op hun werkplekken willen inzetten om mensen met een beperking te ondersteunen. Wilt u als werkgever of werknemer op 23 november zelf een pitch verzorgen waarin u ingaat op uw ervaringen en uw wensen voor het kunnen inzetten van mensen met een arbeidsbeperking? Meld u dan vóór 31 oktober aan bij Cora van Horsen (cora.vanhorssen@uwv.nl; 06-11294802) of bij Bob Meijs (bob.meijs@uwv.nl; 06-44750725). 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over de Challenge en uw aanmeldmogelijkheden voor de aftrap op 23 november op www.technologievoorinclusie.nl.

Deel deze pagina