DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Twee bedrijven, twee ondernemende vrouwen

15-05-2019

Twee bedrijven, twee ondernemende vrouwen

OTIB bezoekt de bedrijven Installatiebureau KON en Klenet Installatiegroep B.V.

Vorig jaar werd ze als praktijkbegeleider bekroond tot Topcoach van het Jaar, vandaag ontvangt ze OTIB directeur Sven Asijee en regiomanager Fred van Kesteren. Samen met haar man Gert-Jan Kon runt Desiree Kon installatiebureau KON, gevestigd in Hardinxveld Giessendam. Dit gespecialiseerde bedrijf biedt maatwerk voor particuliere woningen op het gebied van warmte en sanitair en staat in de ochtend op het programma.
In de middag toont Jolanda Janssen van Klenet Installatiegroep B.V.te Schiedam vol trots, toewijding en humor het bedrijfspand dat geheel is verbouwd na een uitbreiding met een naastliggend vierde pand. Dit bedrijf is gespecialiseerd in elektra, veiligheid en deurcommunicatie.
Asijee, die diverse functies vervulde bij installatiebedrijven, bezoekt regelmatig bedrijven in het land. Ook vandaag luistert hij samen met Van Kesteren naar wat er zoal speelt bij de bedrijven die ze bezoeken. Hij adviseert, bedenkt samen met de voormalig directeur-eigenaar een nieuw product en nodigt de ander uit voor een politieke ontmoeting in Den Haag.

Rondvliegende hamers
Desiree en Gert-Jan Kon vormen het ambitieuze en ondernemende duo achter het bedrijf IB-KON. Gert-Jan Kon startte de zaak vanuit de boerderij waar hij opgroeide. Inmiddels is het bedrijf elders gevestigd en bijna gereed met een verbouwing. Asijee knikt instemmend als Kon vertelt over het afronden van zijn opleiding tot hybride docent. Hij beeldt uit hoe de hamers bij de 12-jarigen door het lokaal vliegen als hij niet oplet. Het geeft hem zichtbaar voldoening om BBL-leerlingen de kneepjes van het vak vanuit de praktijk te kunnen bijbrengen. Eind vorig jaar startte hij een scholingstraject tot hybride docent bij de Hogeschool Rotterdam, een initiatief van de gemeente Rotterdam, A&O Metalektro en OTIB.

Ambitie met een warm hart
Boven tafel prijkt de foto van de finale van de Topcoach het Jaar waar Desiree Kon af en toe naar wijst. “Die prijs, dat was een geweldig moment dat me zoveel heeft gebracht. Mijn netwerk breidde zich enorm uit en dat gaf veel nieuwe kansen”. Asijee vraagt door naar de medewerker die ze onlangs aannamen. Bij zijn concrete tips over het verdienmodel knikken beide ondernemers instemmend. Kon is actief in het Regionale Brancheplatform Installatietechniek (RBPI) maar kijkt graag verder dan de regio. “Als ik toch eens met Rutte zou kunnen praten over die energietransitie en waar het allemaal heen moet. Dat is toch nog wel een doel”. Asijee nodigt haar daarop meteen uit voor het aankomende VVD werkcafé over arbeidsmigratie.
Naast de tomeloze ambitie om te vernieuwen blijkt het koppel een sociale inslag te hebben. Onlangs hebben ze tot volle tevredenheid een jonge medewerker met een arbeidsbeperking aangenomen. “We merken er in de communicatie niets van, en de jongens hebben hem goed in het team opgenomen”.

Uitbreiding
Klenet Installatiegroep B.V. gespecialiseerd in elektrotechniek en gevestigd te Schiedam kent andere uitdagingen. Voormalig directeur-eigenaren Jolanda en Henk Janssen zijn de grondleggers van het bedrijf dat zich laat kenmerken als een familiebedrijf. Hun dochter en schoonzoon bouwen het bedrijf sinds vele jaren mee op. Inmiddels is de zaak overgedragen aan hun dochter en schoonzoon. Henk is fysiek niet meer de oude en heeft zich teruggetrokken, maar Jolanda Janssen die de delegatie ontvangt oogt actief en is een gewaardeerd RBPI lid. Binnen het bedrijf houdt ze zich vooral bezig met alle opleiding- en ontwikkelingstrajecten en weet de diensten en producten van OTIB goed te vinden. “Het enige wat beter kan bij OTIB” stelt Janssen als het haar wordt gevraagd “is de administratieve afhandeling van de ontwikkelvouchers”.

Negen nationaliteiten
Het florerende bedrijf is uitgebreid van drie naar vier panden en kent een personele groei. “We hebben 30 mensen in dienst en zo’n negen verschillende nationaliteiten” vertelt Janssen gebarend richting de werknemers die verderop in de ruimte zitten. “Meestal gaat dat uitstekend, alleen vormt de taal soms wel een probleem”. Asijee verkent de kwestie en zoekt samen naar mogelijkheden en oplossingen. “Er zou toch iets van een basis van Nederlandse technische taal aanwezig moeten zijn” concludeert Janssen. Asijee pakt de handschoen op en belooft hiermee aan de slag te gaan. “Deze bedrijven zijn weliswaar heel verschillend maar blijven zich ontwikkelen. Daar doe ik het toch voor” concludeert Van Kesteren. Ook Asijee blikt tevreden terug op zijn bezoek “Prachtige bedrijven. Het is zo goed om met concrete zaken die bedrijven aangedragen aan de slag te gaan. Niks bureaucratisch, gewoon doen”.

 

Deel deze pagina