DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Vacature Functioneel beheerder / ICT medewerker

25-09-2019

Vacature Functioneel beheerder / ICT medewerker

OTIB zoekt Functioneel beheerder / ICT medewerker 

OTIB is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf. De technische installatiebranche is met bijna 10.000 bedrijven en ruim 130.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. OTIB zet zich graag in voor iedereen die werkt of wil werken in de technische installatiebranche. OTIB ondersteunt vakmensen bij het (verder) ontwikkelen van hun vakmanschap. Wij zijn op zoek naar een:

Functioneel beheerder / ICT medewerker 
(voor 4 of 5 dagen per week, 32 – 38 uur)
 
Functieprofiel
Houd jij je hoofd koel bij alle vragen van medewerkers terwijl je zorgt voor optimaal functionerende systemen, instrumenten en applicaties van OTIB? Zorg jij ervoor dat je collega’s goed kunnen werken en worden voorzien in de (informatie)behoefte? Draai jij je hand er niet voor om om de gebruikerswensen en processen goed in kaart te brengen en te vertalen naar functionele eisen van het systeem? Fungeer jij graag als tussenpersoon tussen gebruikers en leveranciers? Als je deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, is deze functie echt iets voor jou.
 
Jouw talenten
Met jouw vragen en onderzoekende instelling breng je snel problemen en gebruikerswensen in kaart. Het leveren van kwaliteit is vanzelfsprekend. Structurele problemen herken je en je zorgt ervoor dat die worden voorkomen. Je kunt het werk goed plannen en organiseren en je werkt gestructureerd met logische stappen en acties. Je geeft niet snel op en haalt graag de gestelde doelen of meer. Bijhouden van je vakkennis, daar hoeven we het niet eens over te hebben…

Wij vragen
  • Je beschikt over hbo-niveau aangevuld met een brede oriëntatie op de automatiseringsinfrastructuur en specifiek op de functie gerichte kennis van (administratieve) automatisering en de gebruikte hard- en software.
  • Je beschikt over een aantal jaar relevante werkervaring.
Wij bieden
Werken in een inclusieve organisatie die wordt gekenmerkt door lef. Een organisatie die innovatief is, waar we werken aan professionalisering en verbinding centraal stellen. Dit doen we in een open, informele werksfeer waarbij we veel waarde hechten aan investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het aanvangssalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 
Reactie
Je hebt tot 14 oktober 2019 de gelegenheid om een motivatiebrief met CV te mailen naar Annet van Vreeswijk (HR) via vacature@otib.nl

Voor vragen kun je je richten tot Liesbeth van der Moolen (Hoofd Ondersteuning Programma & Regio) 0348 437 373 of Annet van Vreeswijk (HR) 0348 437 320.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld
 
www.otib.nl
OTIB • Korenmolenlaan 4 • Postbus 416 • 3440 AK • Woerden
 

Deel deze pagina