DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Vakkanjers werken aan de vrijheid

28-01-2019

Vakkanjers werken aan de vrijheid

Vakkanjers Live-finale, 13 juni in Utrecht

Wat wordt het? Een ‘moNÚment’ van zonnepanelen, een vuurwerkveiligheidstent van kevlar, een World War on Pollution-stoel van gebruikte materialen? Of gaan andere ontwerpen er straks met een Vakkanjer-prijs vandoor? In opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei zijn Vakkanjer-teams op tientallen scholen in heel Nederland op dit moment hard aan de slag met de technische uitwerking van hun ideeën.

Vrijheid in beweging
Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei vmbo’ers en mbo’ers in heel Nederland gevraagd om praktische invulling te geven aan het thema 'Vrijheid in Beweging.' Met het Vakkanjers-programma werken de leerlingen in teamverband aan een door henzelf ontworpen ‘moNÚment’ dat de vrijheid letterlijk en technisch in beweging zet. Naast het verzinnen van aansprekende ideeën ligt de uitdaging van deze bijzondere opdracht voor de deelnemende teams vooral in het vinden van creatieve technische oplossingen voor hun ontwerpen.

Hard aan de slag
Het Vakkanjers-programma van OTIB, OOM en A+O stimuleert vmbo- en mbo-leerlingen om zich met creativiteit in hun vakmanschap te ontwikkelen. Met het maken van echte opdrachten voor echte opdrachtgevers krijgen de leerlingen met het programma bovendien een mooie kans om zich op een loopbaan in de techniek te oriënteren. De Vakkanjers-teams variëren van eerstejaars vmbo’ers (Scouts), tweede- en derdejaars vmbo’ers (Explorers) en derde- en vierdejaars vmbo’ers (Pioneers) tot mbo’ers (Navigators). Met hulp van professionele productontwerpers werken de schoolwinnende Scouts op dit moment toe naar de in maart plaatsvindende regiofinales. De top tien-teams van de regiofinales mogen hun ontwerpen op 13 juni voor jury en publiek pitchen op de Vakkanjers Live-finale in Utrecht.

Meer informatie
Wil je meer weten over het Vakkanjers-programma of de ontwerpen zien die meedingen naar een plaats in de regiofinales? Kijk dan op www.vakkanjers.nl en schrijf je alvast in voor Vakkanjers Live!

Deel deze pagina