DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Veelbelovend tweede zij-instroomtraject in Holland Rijnland

13-02-2018

Veelbelovend tweede zij-instroomtraject in Holland Rijnland

OTIB-Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit start met tweede zij-instroomtraject

De technische installatiebranche is hard op zoek naar nieuwe vakmensen. Om deze te vinden is het OTIB-Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit in de regio Holland Rijnland daarom voor de tweede keer gestart met een zij-instroomtraject waarin werkzoekenden in korte tijd intensief geschoold worden voor een loopbaan in de branche. Na het succes van het in 2017 afgeronde eerste traject zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen.
 

Het traject vindt plaats in samenwerking met de gemeenten Leiden en Alphen aan den Rijn en kent vooral in techniek geïnteresseerde deelnemers uit de vluchtelingenlanden Eritrea, Ethiopië, Soedan en Syrië. Na het doorlopen van informatiebijeenkomsten, intakedagen, een oriëntatiedag en twee assessmentdagen is de groep van 15 aankomende vakmensen in januari met hun traject begonnen.

Programma

Tot en met maart volgen de deelnemers twee dagen per week praktijkgerichte scholing en een VCA-training bij InstallatieWerk Zuid-Holland in Leiden. Daarnaast hebben de deelnemers in het kader van ‘Sprekend aan het Werk’ vijf uur per week Nederlandse les en volgen zij ook nog één dag per week de training ‘Effectief aan het Werk’. Op deze manier worden de deelnemers in een paar maanden tijd voorbereid op een kansrijke loopbaan als aankomend monteur bij een installatiebedrijf.

Goede ervaringen

Op basis van het eerste traject in de regio Holland Rijnland zijn op dit moment 11 deelnemers actief aan het werk, waaronder acht deelnemers in de technische installatiebranche. Net als de huidige deelnemersgroep gaat het om sterk gemotiveerde aankomende monteurs in de elektro-, installatie-, infra- of koeltechniek.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit bijzondere zij-instroomtraject of wilt u misschien nu al kennis maken met een of meer deelnemers van het traject? Neem dan vooral contact op met het OTIB-Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit via 0800-6061 of stuur een e-mail naar arbeidsmarktcoach Ilona Rengelink via ilona.rengelink@metechnica.nl.

Een deel van de deelnemers en de trainers van het tweede zij-instroomtraject

Mohamed Khalid, deelnemer van het vorige project, met zijn nieuwe collega’s bij Van Voskuilen Woudenberg BV, locatie Alphen aan den Rijn

Deel deze pagina