DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!

11-08-2019

Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!

Meld je aan voor de bijeenkomst ‘Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!’

Hoe zet je gezond en veilig werken in je bedrijf op de agenda? En hoe stimuleer je veilig gedrag van je vakmensen? Twee belangrijke vragen, zowel voor het bedrijf als voor de vakmensen zelf. En deze vragen zijn actueler dan ooit. Want juist in drukke tijden en met een tekort aan vakmensen is de werkdruk in sommige bedrijven hoog. Wil jij ook weten hoe je meer veiligheidsbewustwording op de werkvloer kunt creëren? Verken dan al je mogelijkheden in de bijeenkomst ‘Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!’ bij jou in de regio.

Veiligheid is meer dan regels. Het gedrag van vakmensen zelf is essentieel. Speciaal voor directeuren, leidinggevenden, HR-managers en KAM-medewerkers organiseert OTIB daarom bijeenkomsten over veilig en gezond werken in de techniek. Naast praktische zaken gaan we hierbij vooral in op de beïnvloedingsmogelijkheden van het gedrag van je medewerkers in alle lagen van je bedrijf. Hoe veilig gedragen jouw vakmensen zich? Hoe ver reikt jouw invloed als ondernemer? En hoe leidt voorbeeldgedrag tot voorbeeldig veiligheidsgedrag? Daarnaast kijken we natuurlijk ook naar gezond werken. Want gezond werken maakt dat mensen langer en met meer plezier blijven werken!

Inhoud
Tijdens de informatieve bijeenkomst ‘Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!’, bieden we je inzicht, informatie en praktische instrumenten om in jouw bedrijf zelf met veilig en gezond werken aan de slag te gaan. Na een interactieve plenaire start kun je kiezen uit drie workshops:

 • Van werkdruk naar werkplezier
  In deze workshop bespreken we vijf effectieve strategieën voor zowel het individu als het team en de organisatie om de werkdruk te verminderen en het werkplezier te bevorderen.
 • De RI&E
  De RI&E vervult een belangrijke rol in het beheersbaar maken van risico’s. Daarom staan we in deze workshop stil bij de verschillende risico’s én de manier waarop je als werkgever via de RI&E veilig gedrag kunt sturen.
 • Duidelijkheid, eigenaarschap en elkaar aanspreken
  Op welke sport van de veiligheidsladder staat jouw bedrijf? Is iedereen binnen je bedrijf zich bewust van alle normen rond veilig werken? En zo ja, hoe komt het dan dat zowel medewerkers als leidinggevenden zich hier toch niet altijd aan houden? In deze workshop staat het versterken van het veiligheidsdenken centraal.

Locaties en aanmelden
De bijeenkomsten ‘Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen!’ vinden plaats op de volgende data:

 • Donderdag 19 september                      Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp
 • Donderdag 3 oktober                             Van der Valk Hotel Hilversum – De Witte Bergen
 • Geannuleerd Donderdag 24 oktober     Van der Valk Hotel Stein-Urmond
 • Dinsdag 29 oktober                                 Van der Valk Hotel Uden-Veghel
 • Donderdag 31 oktober                             Van der Valk Hotel Breda Princeville
 • Woensdag 6 november                           Technische Unie Zwolle experience centrum duurzaamheid

Alle bijeenkomsten zijn van 15.00 tot 19.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. En vanzelfsprekend zorgen we voor een hapje eten. Aanmelden kan nu via deze link. Na aanmelding ontvang je het programma ter bevestiging.

De flyer van Veilig en gezond werken: een kwestie van gewoon doen! vind je hier.

Deel deze pagina