DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Veilig werken aan elektrische installaties: maak gebruik van de arbocatalogus!

13-01-2020

Veilig werken aan elektrische installaties: maak gebruik van de arbocatalogus!

 ‘Veilig werken aan elektrische installaties in de installatie- en isolatiebranches’ 

Het veilig tot stand brengen, aanpassen en onderhouden van elektrische installaties is werk voor deskundigen. Juist om deze reden is het belangrijk om precies te weten wat je bij het werken aan elektrische installaties wel en niet mag doen. Ingewikkeld? Met de arbocatalogus ‘Veilig werken aan elektrische installaties in de installatie- en isolatiebranches’ ben je helemaal op de hoogte!

Voorkom gevaarlijke situaties
Werken onder spanning is in de installatie- en isolatiebranches slechts onder uitzonderlijke voorwaarden toegestaan. En als je eenmaal onder spanning werkt, moet je er alles aan doen om de veiligheidsrisico’s van je werk zo klein mogelijk te houden. De arbocatalogus geeft je inzicht in de gevaren van werken met elektriciteit én in de manieren waarop je risico’s kunt beperken.
 
Neem maatregelen
Waar start jouw verantwoordelijkheid voor veilig werken met elektriciteit? Welke risico’s loop je met werken onder spanning? En hoe slaag je erin om deze risico’s tot een minimum terug te dringen? In de arbocatalogus vind je de antwoorden op deze en vele andere vragen! Variërend van NEN 3140-eisen tot het gebruik van isolerende laarzen, handschoenen en overschoenen, gezichtsbescherming en bordessen. Met het gebruik van de arbocatalogus weet je zeker dat je veilig werkt.
 
Geen vrijblijvend advies

De door de Inspectie SZW getoetste arbocatalogus is in de technische installatie- en isolatiebranches geen vrijblijvend advies, maar bindend. Door je te houden aan de eisen die de catalogus aan opdrachtgevers, leidinggevenden en uitvoerenden stelt, werk je dus niet alleen veilig maar kun je ook een bezoek van de Inspectie SZW met vertrouwen tegemoet zien.
 
Aan de slag
Je kunt de arbocatalogus ‘Veilig werken aan elektrische installaties in de installatie- en isolatiebranches’ hier raadplegen. Op deze site vind je bovendien verschillende toolboxen die je bij het gebruik van middelen en het uitvoeren van maatregelen ondersteunen. Binnenkort verschijnt ook een nieuwe toolbox over dit onderwerp. Houd onze website in de gaten!

Heb je vragen over de arbocatalogus of wil je weten wat ArboTechniek nog meer voor je kan betekenen? Neem dan vooral contact met ons op via 0800-8855885 (OTIB Supportdesk) of via info@arbotechniek.nl!

Deel deze pagina