DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Veiliger opbouw rolsteigers

24-04-2018

Veiliger opbouw rolsteigers

Nieuwe regels van kracht voor de opbouw van rolsteigers

Technische vakmensen werken regelmatig op hoogte met behulp van rolsteigers. Dat brengt risico’s en arbeidsongevallen met zich mee, met ieder jaar dodelijke slachtoffers en een groot aantal gewonden tot gevolg. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn daarom verscherpt, vanaf 1 januari 2018. Maar wat betekent dit voor u? Dat leest u in de nieuwe brochure van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB).

Sinds 1 januari 2018 zijn nieuwe regels van kracht voor de opbouw van rolsteigers. Volgens deze regels mag het platform van een rolsteiger pas worden betreden nadat het rondom beveiligd is met heupleuningen. Daarnaast moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussenleuningen zijn voorzien en van een kantplank. De nieuwe brochure ‘Veiliger opbouw van rolsteigers‘ van VSB laat zien hoe u dit doet, aan de hand van praktijkafbeeldingen.

Nieuwe regels

In opdracht van de Inspectie SZW heeft VSB nieuwe systemen en opbouwmethoden ontwikkeld, om veilig werken met rolsteigers te verbeteren. Deze regels zijn opgenomen in het A-blad rolsteigers. Het vernieuwde A-blad rolsteigers zal worden opgenomen in diverse Arbocatalogi. Als u gebruikmaakt van in een (goedgekeurde) Arbocatalogus aangeboden maatregel, voldoet u aan de regels waarop de Inspectie SZW (Arbowetgeving) toeziet. Wilt u meer weten over werken op hoogte? Kijk dan hier op de site van II Mens en Werk.

Deel deze pagina