DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Verbindend Ondernemen: ruggensteun voor P&O-beleid

23-01-2020

Verbindend Ondernemen: ruggensteun voor P&O-beleid

Alice Zweers: Nieuwe inzichten en grotere medewerkerstevredenheid  

Van pompsystemen voor jachthavens tot slimme digitale oplossingen voor campings: Seijsener Rekreatietechniek in Zaandam ontwikkelt en installeert vernieuwende techniek voor de recreatiebranche. Het leertraject Verbindend Ondernemen van OTIB geeft het personeelsbeleid een steuntje in de rug, vertelt Manager P&O Alice Zweers.

Wanneer hoorde je over het leertraject Verbindend Ondernemen?
“We werken met OTIB samen voor opleidingen en trainingen. Tijdens een regiomeeting hoorde ik over Verbindend Ondernemen. We wilden al een tijdje een medewerkerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. Dus waarom niet via OTIB?”

Waarom hebben jullie gekozen voor een medewerkerstevredenheidsonderzoek?
“We hebben 65 medewerkers. Die willen we graag de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen. Op personeelsgebied is er de laatste jaren behoorlijk wat veranderd. Wij vonden het een goed moment voor een nulmeting. Hoe kijken onze medewerkers naar hun werk? Zijn er genoeg opleidingsmogelijkheden? Wat kunnen we verbeteren? Pas als je weet wat medewerkers belangrijk vinden, kan je het P&O-beleid bijsturen.”

Wat heeft de nulmeting opgeleverd?
“Er kwamen vooral dingen uit die we al hadden verwacht. Met name op het gebied van interne communicatie en opleidingsmogelijkheden was er ruimte voor verbetering. We hebben de resultaten van de nulmeting samen met het team besproken. De ontwikkelpunten hebben we omgezet in een actieplan.”

Inmiddels zijn jullie een jaar verder. Wat zijn de belangrijkste resultaten?
“Op basis van het actieplan hebben we de interne communicatie verbeterd. Er is meer aandacht voor werkoverleg en werkvoorbereiding. Medewerkers weten nu ook dat ze zelf het initiatief mogen nemen als ze een bepaalde training of opleiding willen doen.”

Wat zijn jullie langetermijndoelen voor Verbindend Ondernemen?
“Tijdens de nulmeting werden we beoordeeld met een 7,4. Daar zijn we blij mee, maar we streven naar een 8 en nog liever een 9. We willen een lerende organisatie zijn. We zijn op dit moment bezig om het medewerkerstevredenheidsonderzoek te herhalen, zodat we kunnen zien wat de effecten van het actieplan zijn. Zodat we weer kunnen bijsturen als dat nodig is.”

Wat is voor jullie de belangrijkste meerwaarde van OTIB?
“OTIB kent de techniekbranche door en door. De OTIB-adviseurs spreken de taal van ons bedrijf. Ze weten waarover ze praten. Dat merk ik ook met de OTIB-skillsmanager. Je hebt er als bedrijf echt iets aan. Zo is het ook met Verbindend Ondernemen. Het geeft praktische handvaten voor ons P&O-beleid.”

Deel deze pagina