DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Vind nieuw talent door het organiseren van een open dag Michorius doet het, met hulp van OTIB

05-11-2018

Vind nieuw talent door het organiseren van een open dag Michorius doet het, met hulp van OTIB

Open dag voor jongeren bij installatiebedrijf Michorius

OTIB helpt technische installatiebedrijven met het zelf nemen van de regie. Dat kan op allerlei manieren. Bijvoorbeeld bij het enthousiasmeren van jongeren in de regio voor het vak en je bedrijf. Een mooi succesverhaal komt van het installatiebedrijf Michorius, dat wordt gerund door Yvonne en Pascal Michorius. Van OTIB kregen zij inspirerende middelen die hen hielpen bij de promotie van hun open dagen voor jongeren. Inmiddels organiseert Michorius al drie jaar succesvolle open dagen. Yvonne vertelt hieronder hoe dat ging.

Yvonne: “Samen met mijn man Pascal run ik al 25 jaar ons installatiebedrijf. Met veel liefde en passie voor ons beroep staan wij graag klaar voor onze klanten. Nu de economie aantrekt, staan de vele werkzaamheden in de rij. Mede door subsidies is onze duurzame markt een snel groeiende markt geworden. Het gaat ons voor de wind.

Er is ook een keerzijde. Door de toenemende werkzaamheden zagen wij al in 2015 een probleem ontstaan. Goed opgeleide jongeren met een passie voor techniek, waar zitten zij toch verstopt?”

Jongeren aantrekken

“Een contactpersoon van UNETO-VNI (binnenkort Techniek Nederland) wees ons op de Technobiel van OTIB. Deze truck is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen op allerlei manieren kennismaken met ons mooie vak, de techniek. Een mooie mogelijkheid om aandacht te trekken. Zeker in combinatie met de workshop Aikido en Techniek, waarover we veel goeds hadden gelezen.

Hoe meer we ons verdiepten over de Technobiel en Aikido en Techniek, hoe enthousiaster we werden. Zo kwamen we op het idee om met deze trekpleisters open dagen te organiseren voor jongeren. Toevallig kwam op datzelfde moment in 2015 het bericht uit de politiek dat (basis)scholen een aantal uren moesten vrijmaken voor techniek. Een betere tijd om ons plan te pitchen was er niet. Het moest gewoon nú gebeuren.”

Open dagen organiseren

“Ik schreef een brief aan negen scholen in Haaksbergen. En met succes, want acht daarvan wilden mij ontvangen. Met een doos vol spreekbeurtboekjes van OTIB overtuigde ik de directeuren om samen te werken. Yes!

De volgende stap was het maken van een planning. Na enig gepuzzel stond een programma op papier voor drie goed gevulde dagen. We kregen een mooie mix van kinderen op bezoek. Zij kwamen uit groep 7, 8 of de eerste klas van het vmbo.”  

Het resultaat

“Wat leveren deze informatiedagen nou op voor ons bedrijf? In eerste instantie doen we het voor de energie die we krijgen van al die kinderen. De Technobiel en Aikido en Techniek waren een groot succes. Of in de woorden van de kinderen: “Het was vet cool!”

Ook zakelijk gezien heeft het echt voordelen. Zo zijn de media dol op zulke verhalen. Organiseer jij straks een open dag? Meld het dan bij je plaatselijke krant of bij een journalistiek bedrijf dat video’s maakt. Deze aandacht is goed voor je gunfactor, waardoor wij van (nieuwe) klanten extra opdrachten krijgen.

De belangrijkste reden voor onze deelname is dat wij hopen een bijdrage te kunnen leveren aan enthousiaste jonge mensen die ons vak gaan waarderen en ermee aan de slag gaan. Tot nu toe doen we dat al drie jaar met succes. Twee deelnemers van de bedrijfsbezoeken lopen nu bovendien bij ons stage.

Vraag je je nog af of je voor jongeren ook een open dag moet organiseren? Dan zeg ik volmondig: ja, zeker doen!”

 

 

 

Deel deze pagina