DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Vluchtelingen maken in Midden Nederland kennis met techniek

31-05-2018

Vluchtelingen maken in Midden Nederland kennis met techniek

Inzet Alles is Techniek Experience-truck

Op initiatief van de Toekomstacademie en BAM Bouw en Techniek regio Midden maken achttien jonge (ex)vluchtelingen twaalf weken lang kennis met techniek. Met de inzet van de Alles is Techniek Experience-truck helpt OTIB deze jongeren met het vergroten van hun blik op hun toekomstmogelijkheden in de techniek.

De Toekomstacademie leert (kwetsbare) jongeren zich op hun toekomst voor te bereiden door te investeren in een plaats in de samenleving. Met hulp van bedrijven wil de academie hiermee de sociale en economische zelfredzaamheid van jongeren versterken. Studenten van de academie volgen in zo’n twaalf weken tijd eens per week colleges, die verzorgd worden door leermeesters uit de praktijk. Gedurende het traject worden zij hierbij gecoacht door vrijwilligers van de aan het traject deelnemende bedrijven.

Indruk van techniek

Om de jonge (ex)vluchtelingen een goed beeld te geven van de rol van techniek in de bouw, maken de jongeren op dit moment wekelijks kennis met allerlei facetten van de bouwsector in Nederland. Onder begeleiding van vrijwilligers van bouwbedrijf BAM krijgen zij hierbij inzicht in thema’s als het werken met een model en veiligheidsvoorschriften op bouwplaatsen. Ook voeren de jongeren met hulp van echte vakmensen verschillende praktische opdrachten uit. Bij de afronding van het traject, op 28 juni, tonen de jongeren wat zij in de twaalf weken hebben geleerd en krijgen zij een certificaat.

Alles is Techniek

Met de inzet van de Alles is Techniek Experience-truck van OTIB kregen de jongeren op 24 mei bij BAM in Bunnik les in het thema beheer en onderhoud. Naast specifieke bouwthema’s bood het mobiele belevingscentrum van OTIB de jongeren een nog bredere blik op de vele uitdagingen die de techniek zowel de samenleving als hen persoonlijk te bieden heeft. Wellicht ook als toekomstige vakman of -vrouw in de installatiebranche!

Bevorderen instroom

Om de instroom in de technische installatiebranche te versterken, ondersteunt OTIB graag initiatieven om (ex)vluchtelingen in Nederland voor techniek te interesseren. OTIB doet dit onder andere door middel van het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit (T: 0800-6061), waarin regionale arbeidsmarktcoaches ook voor statushouders de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt van de technische installatiebranche bij elkaar brengen.

Deel deze pagina