DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Voortrajecten regio Holland Rijnland aanhoudend succesvol

31-03-2020

Voortrajecten regio Holland Rijnland aanhoudend succesvol

De deelnemers aan het zesde voortraject elektro- en installatietechniek in de regio Holland Rijnland staan voor een flinke uitdaging: techniekkennis en -ervaring opdoen, het VCA-diploma halen én Nederlands als vaktaal leren. Als waardering voor hun inzet en enthousiasme trakteerde de projectorganisatie de zij-instromers bij InstallatieWerk in Leiden op 5 maart op thee en taart. Daarnaast was de taart ook zeker bedoeld voor de contactpersonen vanuit de gemeenten om hen te bedanken voor de fijne samenwerking van de afgelopen 3 jaar.

Veel vertrouwen
De deelnemers aan het zesde voortraject elektro- en installatietechniek zijn allemaal statushouder. Dit betekent dat zij naast het volgen van de basisopleiding elektro- en installatietechniek en het behalen van hun VCA ook nog hun taalvaardigheid moeten versterken. OTIB-adviseur arbeidsmarkt Ilona Rengelink heeft echter veel vertrouwen in een goede afloop: “Op basis van eerder opgedane ervaringen heeft ook deze lichting zij-instromers het in zich om technische installatiebedrijven in Zuid-Holland te gaan versterken.”

Goede samenwerking
Het geheim van het succes van de voortrajecten is de goede samenwerking tussen alle bij het traject betrokken partijen: van gemeenten en WSP’s tot taalbureaus, techniekopleiders en technische installatiebedrijven. Fred van Kesteren, OTIB-regiomanager Zuid-Holland: “De intensieve onderlinge samenwerking heeft de regio een sterke PPS-constructie opgeleverd, waarin we snel en succesvol met elkaar kunnen schakelen. Dit heeft ertoe geleid dat sinds de eerste editie, in 2017, meer dan 80 zij-instromers het voortraject hebben doorlopen en ca. 70 procent van hen de technische installatiebranche heeft bereikt. Een prachtige score.”

Nieuwe uitdagingen
Ook Klaske Sinnema, accountmanager onderwijs-arbeidsmarkt regio Rijnstreek, is trots op het tot nu toe bereikte resultaat: “Als partners werken we vanuit de inhoud samen en weten we elkaar te versterken. Dit doen we gedurende het gehele traject waarin we elke deelnemer langdurig volgen tot deze een vast contract in de branche heeft gekregen.” Ondanks de goede resultaten ziet Klaske ook uitdagingen: “In het volgende project zien we graag ook werkzoekenden uit andere branches die zich voor een baan in de installatiebranche willen omscholen. Daarnaast zijn er ook interessante kandidaten die alleen parttime kunnen of willen werken. Het maken van een match met deze zij-instromers vraagt van technische installatiebedrijven om de nodige flexibiliteit.” 

Volgende editie
Hoewel het zesde voortraject nog maar net is gestart, bereidt de projectorganisatie zich nu al voor op het na de zomer van 2020 van start gaande zevende voortraject. Belangstellende technische installatiebedrijven en deelnemers zijn van harte welkom om hiervoor contact op te nemen met Ilona Rengelink via i.rengelink@otib.nl of via 06 86861227.

Deel deze pagina