DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Vrouwen werven en behouden voor technische functies in de branche

18-04-2019

Vrouwen werven en behouden voor technische functies in de branche

P&O-bijeenkomst op 16 mei in Houten

Voor veel installatiebedrijven is het niet alleen het vinden, maar ook het behouden van vakvrouwen een flinke opgave. Ben jij op zoek naar een duurzame oplossing? Kom dan naar de P&O-bijeenkomst op 16 mei!

Ondanks het feit dat sommige bedrijven nog altijd wat huiverig zijn, heeft onderzoek de voordelen allang bewezen: diversiteit leidt tot productievere bedrijven, meer winst en bezorgt bedrijven een positiever imago. Ook leidt diversiteit tot meer creativiteit en een sterkere klantgerichtheid en zijn bedrijven waarin de verhouding man-vrouw meer in balans is duurzamer en stabieler.

Praktijk
Toch is de praktijk tamelijk weerbarstig. Want ja, in de technische installatiebranche strómen vrouwen in op technische functies. Maar tegelijkertijd stromen er ook weer veel  vrouwen uit. En dat willen we niet. Om vrouwen voor de installatiebranche te vinden en te behouden gaan we daarom op 16 mei graag met jou als eigenaar, HR-manager of P&O-adviseur in gesprek. Ook gaan we aan de slag met het maken van een ‘BotsBoek’ waarin we obstakels benoemen en vooral kijken we naar wie de sleutel tot de oplossing in handen heeft, wat we met elkaar kunnen veranderen en welke samenwerkingspartners hiervoor nodig zijn.

Gezamenlijke ambitie
Doel van de door Techniek Nederland en OTIB georganiseerde bijeenkomst is het formuleren van een gezamenlijke ambitie die we kunnen vertalen naar een op jouw bedrijf gericht praktisch en uitvoerbaar actieplan dat instromende technische vrouwen voor lange tijd inzetbaar maakt en houdt. We maken hierbij gebruik van aansprekende voorbeelden van bedrijven die al succesvol met technische vrouwen werken en erin slagen deze te behouden.

Inspirerende bijeenkomst
Wil jij ook weten hoe je vrouwen voor de techniek kunt werven en behouden? Neem dan deel aan de op donderdag 16 mei van 15.00 tot 19.00 uur in Houten plaatsvindende inspirerende bijeenkomst. Meld je aan via www.otib.nl/Vrouwen_werven_en_behouden_2019!

Deel deze pagina