DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Wat is er veranderd in de Opleidingsstimuleringsregeling (OSR) in 2019?

29-05-2019

Wat is er veranderd in de Opleidingsstimuleringsregeling (OSR) in 2019?

Lees hier meer over de OSR in 2019!

Om de ontwikkeling van vakmensen te stimuleren heeft OTIB de Ontwikkelingsstimuleringsregeling, kortweg de OSR. Met deze regeling krijgt de werkgever een tegemoetkoming in de kosten van een opleiding of training voor zijn of haar vakmensen. Op zich is de regeling niet nieuw! Toch zijn er enkele veranderingen in 2019. Graag zetten we ze nog even op een rij!

Met de OSR ontvangt het bedrijf jaarlijks een scholingstegoed opgebouwd uit het basisbedrag €800,- per bedrijf plus €120,- keer het aantal werknemers (dat per 7 januari in loondienst is). Je ontvangt een tegemoetkoming na betaling van de factuur voor de kosten van een cursus.

Niet alle opleidingen
In principe kunnen vakmensen alle cursussen of trainingen volgen die bijdragen aan het vakmanschap. Dit kan een beroepsinhoudelijke cursus zijn, bijvoorbeeld over hoe je nieuwe waterpompen installeert. Of een training gericht op competenties, bijvoorbeeld het leren coachen van jonge collega’s. Alles is mogelijk als het maar in overleg gaat met de werkgever, want hij of zij kan alleen  deze subsidie aanvragen. Wat nieuw is dat de verplichte cursussen VCA, BHV en EHBO niet langer worden vergoed.

Minder administratie
In 2019 willen we de administratieve lasten voor bedrijven verminderen Daarom is er niet langer een bedrijfopleidingsplan (BOP) nodig voor de aanvraag van de OSR. Declareren wordt daarom nog makkelijker! Je kunt jouw OSR-declaraties per 1 januari 2019 alleen indienen via de website www.otib-oline.nl. Op deze site kun je inloggen met de inloggegevens die je eerder voor OTIB-online hebt ontvangen. Zodra wij jouw declaraties hebben verwerkt, ontvang je van ons een e-mail met de notaspecificatie. Ben je jouw inloggegevens voor OTIB-online kwijtgeraakt of vergeten? Bericht ons dan jouw werkgeversnummer en wij sturen je een nieuw wachtwoord toe.

Voorwaarden voor de OSR
Er is een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan:
1) Het bedrijf moet aangesloten zijn bij OTIB
2) De medewerker om wie het gaat is in loondienst tijdens de cursus
3) De keuze voor de scholing is gezamenlijk bepaald door werkgever en medewerker
4) De scholing is al betaald door de werkgever
5) De tegemoetkoming vanuit de OSR geldt alleen voor werkelijk gemaakte kosten, excl. BTW
6) De declaratie kan tot uiterlijk 1 maart van het jaar nadat de scholing is gevolgd worden ingediend.

Mochten er nog vragen zijn, bel dan met onze supportdesk: 0800-8855885 (kosteloos)

Deel deze pagina