DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Wat is jouw STIP op de horizon?

28-10-2019

Wat is jouw STIP op de horizon?

Financiële ondersteuning bij het opleiden van leerling-werknemers  

De technische installatiebranche schreeuwt om goede vakmensen. Vakmensen die niet alleen theoretisch geschoold zijn, maar die hun vaardigheden vooral ook op de werkvloer leren. Om installatiebedrijven bij deze belangrijke taak te ondersteunen, biedt OTIB met de nieuwe Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (kortweg: STIP) een tegemoetkoming in de kosten. De nieuwe regeling voor het begeleiden van leerling-werknemers staat per 1 augustus 2019 open voor bestaande en nieuwe praktijkbegeleidingsbedrijven. Zet praktijkbegeleiding daarom met STIP op één!

Met de inzet van de STIP stimuleert OTIB installatiebedrijven om praktijkleerplaatsen voor leerling-werknemers te realiseren en hierbij zorg te dragen voor een goede begeleiding van de individuele leerling-werknemer. Installatiebedrijven kunnen  - en dit is nieuw! -  de STIP inzetten voor de begeleiding van zowel technische als niet-technische leerling-werknemers. De regeling is een vervolg op de BPV-regeling die per 1 augustus 2019 komt te vervallen.

Hoe zet jij de STIP op de horizon?
Voor bedrijven die al ervaring met de BPV-regeling hebben verandert er niet veel. Een aantal punten op een rij:

  • de STIP-tegemoetkoming kan worden aangevraagd door leer- en opleidingsbedrijven die erkend zijn door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en vallen onder de cao voor het technisch installatiebedrijf;
  • de leerling-werknemer staat gedurende het studiejaar waarop de aanvraag betrekking heeft ingeschreven voor een beroepsopleiding (technisch of niet-technisch) die opleidt voor een kwalificatie die is opgenomen in de centrale registers;
  • het onderwijsprogramma van de beroepsopleiding omvat tenminste 400 klokuren per half studiejaar, waarvan meer dan 50% plaatsvindt in de beroepspraktijkvorming;
  • de leerling-werknemer heeft voor tenminste 15 uur per week een aanstelling bij een leerbedrijf;
  • de werkgever beschikt over een urenregistratie van de leerling-werknemer en een urenregistratie waaruit de begeleiding van de leerling-werknemer door een praktijkopleider blijkt;
  • de werkgever en de praktijkopleider geven OTIB toestemming om de praktijkopleider te informeren over ontwikkelingsmogelijkheden.

Praktijkopleiders met STIP op één
In de regeling is opgenomen dat OTIB in contact wil komen met de helden achter de jonge vakmensen: de praktijkopleiders. Met een passend aanbod van opleidingen, workshops en bijeenkomsten wil OTIB deze praktijkopleiders namelijk nóg beter ondersteunen. Zij leiden immers de jonge vakmensen op en laten hen zich snel thuis voelen in de branche die bol staat van de technische en maatschappelijke uitdagingen!

Eenvoudig aanvragen
Ben je werkgever van een bij OTIB aangesloten technisch installatiebedrijf? Dan kun je de STIP-tegemoetkoming voor je werknemers die een duale beroepsopleiding volgen en een diploma in het reguliere beroepsonderwijs (MBO of HBO) halen eenvoudig aanvragen via OTIB-online. Zodra je aanvraag voor de STIP-tegemoetkoming door OTIB is geaccepteerd, keert OTIB de tegemoetkoming in halfjaarlijkse termijnen uit. De eerste termijn wordt uitgekeerd na het eerste half jaar waarin de leerling is begeleid. De laatste uitkeringstermijn vindt plaats na het door de leerling-werknemer behalen van het diploma van de beroepsopleiding. In totaal gaat het om een bedrag van € 1.200,- per leerling-werknemer per jaar.

Maak direct werk van STIP!
Verbreed je horizon, investeer samen met OTIB in het opleiden van nieuwe vakmensen en maak van praktijkbegeleiding dus geen punt maar een STIP! Bekijk hier de STIP-voorwaarden en vraag de tegemoetkoming direct aan!

Deel deze pagina