DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Werkconferentie markeert succesvolle afsluiting eerste versie Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

26-09-2019

Werkconferentie markeert succesvolle afsluiting eerste versie Leve(n)lang Gelders Vakmanschap

Provincie Gelderland 

De Provincie Gelderland, brancheorganisaties, vakbonden, scholenveld, technische O&O-fondsen en nog een aantal publiek-private partners sloegen in 2018 de handen ineen en lanceerden het actieplan ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’. De focus? Het veelzijdig invullen van een groot aantal vacatures in technische branches in Gelderland. ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap’ loopt af op 1 oktober 2019 en op 23 september werd tijdens een drukbezochte werkconferentie op de Hogeschool Arnhem Nijmegen HAN teruggekeken op een succesvol verlopen actieplan. Zo zijn er bijna 800 opleidingsvouchers benut. Ook werd de blik vooruit gericht, want inmiddels zijn plannen ingediend voor ‘Leve(n)lang Gelders Vakmanschap 2.0’.
 

De provincie Gelderland vindt het belangrijk om het functioneren van de technische arbeidsmarkt te helpen verbeteren, intersectorale mobiliteit te bevorderen en het leven lang ontwikkelen van de beroepsbevolking te stimuleren. De provincie heeft daarom samen met een aantal technische partijen deze samenwerking opgezet.  Het doel is het aanpakken van zowel het tekort aan technisch personeel als het ondersteunen van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt door het inzetten van arbeidsmarktcoaches en arbeidsmarktvouchers.

Focus op succesfactoren
Binnen Gelders Vakmanschap is OTIB één van de deelnemers en wordt vertegenwoordigt door regiomanager Robert-Jan de Vries. Robert-Jan trad tijdens de werkconferentie op als dagvoorzitter. Hij memoreerde de drukbezochte aftrap van dit actieplan in Papendal, 1,5 jaar geleden: “En als ik kijk naar de hoge opkomst voor deze afsluitende werkconferentie is die betrokkenheid nog steeds heel hoog!” Robert-Jan benadrukte dat de provincie Gelderland uniek is met dit actieplan: “En we hopen dat andere provincies volgen.” Als één van de succesfactoren schetste Robert-Jan het gedeelde eigenaarschap waarin publieke en private partijen constructief samenwerken met één focus: “Meer zij-instromers in de techniek, meer mensen die we van werk naar werk brengen in de techniek én meer aandacht voor het concept van een levenlang leren.” Twee andere succesfactoren die Robert-Jan noemde, waren de gericht ingezette vouchers voor opleidingen en projecten én de praktische inzet van opleidingscoaches om zowel werkgevers als werknemers in dit traject te begeleiden. Sprekers van de diverse betrokken partijen benadrukten dat de samenwerking tussen de het onderwijs, de publieke sector en het bedrijfsleven essentieel was voor het behalen van dit succes.
 

Meer lezen? https://geldersvakmanschap.nl/

Deel deze pagina