DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Workshop 50+: Herkenning en erkenning

08-07-2019

Workshop 50+: Herkenning en erkenning

Anja van Beek

Anja van Beek (53) werkt al 25 jaar bij het bedrijf van haar broer. Ze is de spil in de onderneming en verantwoordelijk voor personeelszaken, administratie, facturatie en nog veel meer. Bijna twee jaar geleden nam ze deel aan de workshop 50+. Voor haar werd het een feest van herkenning en erkenning. Ruim twee jaar later heeft Anja er nog steeds baat bij.

De aanleiding om zich voor de workshop 50+ aan te melden was voor Anja duidelijk. “Je groeit mee met het bedrijf en dan komt er een moment dat je realiseert dat je zaken minder snel oppakt dan de jeugd. Jonge werknemers zijn sneller en ik kreeg het gevoel dat bij mij de snelheid eruit was.” De workshop 50+ was voor haar een warm bad waarin vertrouwen en het delen van ervaringen centraal stonden. “Door het delen van ervaringen leek het opeens allemaal zo logisch!”

Wiel niet opnieuw uitvinden
Wat voor Anja vooral een belangrijke conclusie was, is dat je het wiel niet elke keer opnieuw hoeft uit te vinden. “Het gaat er om dat je op een andere manier naar jezelf leert kijken. Je hoeft niet alles te weten wat de jonge mensen in het bedrijf weten. Je moet doen waar je goed in bent. En dat geldt ook voor anderen.” Dat was best lastig voor Anja, die graag alles wil oppakken. “Zo zit ik gewoon in elkaar. Ik wil eigenlijk alles graag zelf doen en dus blijven leren. Daar is niets mis mee. Maar ik moet wel bedenken wát ik nog wil leren en vooral wat ik zelf heb te brengen. Dat heb ik ook geleerd in de workshop; ik beschik over veel ervaring die niet terug te brengen is in schema’s, computers, etc. Het zit in mijn vingers en in mijn hoofd. En ook dat is van grote waarde.”

Geloof in jezelf
Anja leerde in de workshop dat het ook een kwestie is van loslaten. Durven geloven in je eigen kracht en dichtbij jezelf blijven. Dat is niet zo maar gedaan. Na 25 jaar in een bedrijf te hebben gewerkt verander je niet zo maar. De waardebon van 500 euro voor scholing en ontwikkeling die ze na afloop van de workshop ontving, wilde ze juist daarvoor inzetten. Ze ging in gesprek met één van de begeleiders en kwam tot een weloverwogen keuze. “Je verandert niet zo maar. Ik wil erbij horen en alles weten. Maar dat kan niet altijd. En dat accepteren is best lastig. Durven geloven in jezelf, dat wilde ik oppakken. Daarom heb ik het scholingsbudget ingezet voor een cursus mindfulness: leven in het hier en nu. En vooral daar van kunnen genieten. Tot op de dag van vandaag heeft het me erg geholpen!”

Aanrader
Anja is zeer positief over de workshop 50+. “Het is een cadeau aan jezelf. Daarom kan ik het iedereen echt aanraden. Sterker nog: als ik dacht dat ik er nu weer wat aan had, zou ik het direct weer doen.” Op de vraag welke ervaringen ze dan zou delen, is ze helder: “De overgang. Ik merk dat je als vrouw in een branche waarin vooral veel mannen werken hierdoor onzekerder wordt, soms vermoeid bent of op de werkvloer dingen vergeet. Ook is het soms lastiger om te relativeren. Met de bagage die ik van de workshop heb meegekregen, kan ik dit nu wél aan op mijn werk.”

Aanmelden kan nog!
OTIB verzorgt de workshop 50+ door heel Nederland. Inschrijven kan nog altijd. Ga naar www.ervaringiswinst.otib.nl!

Deel deze pagina