DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest

Home > Over Otib > Nieuws
rss
RSS staat voor Really Simple Syndication en levert regelmatig bijgewerkte inhoud van onze website. Als u zich (kosteloos) abonneert, controleert uw browser onze website automatisch en wordt nieuwe inhoud gedownload zodat u kunt zien wat er nieuw is sinds u de feed voor het laatst hebt geopend.

Workshop: Aan de slag met de 100.000 banenafspraak

01-02-2017

Workshop: Aan de slag met de 100.000 banenafspraak

Meld u nu aan voor de workshop op donderdag 23 maart 2017!

Aan het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking zijn verschillende voordelen verbonden. Denk onder andere aan de kracht van diversiteit en de impact van social return bij nieuwe opdrachten. Daarom geeft OTIB de nieuwe inspirerende workshop ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak’. In deze workshop ontvangt u concrete tips van mensen uit de praktijk, maar staan ook uw eigen ervaringen centraal. De workshop vindt plaats op 23 maart a.s. in Woerden en staat open voor iedereen die binnen zijn of haar bedrijf verantwoordelijk is voor het in dienst nemen van personeel.

In 2013 heeft de rijksoverheid met werkgevers- en werknemersorganisaties de afspraak gemaakt om 100.000 banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deadline voor deze afspraak ligt in 2026. Samen met UNETO-VNI zet OTIB zich in om deze doelstelling ook binnen de technische installatiebranche te realiseren.
 

Kansen voor bedrijven

Voor mensen met een arbeidsbeperking betekent een baan een kans op een andere toekomst. Maar ook voor bedrijven zijn er duidelijke voordelen. Zo krijgt u een gemotiveerde werknemer in dienst waarbij u kunt rekenen op goede begeleiding vanuit de branche en de overheid. De aantrekkende economie vergroot de vraag naar arbeidskrachten in alle technische sectoren en daarmee ook de behoefte aan gemotiveerde werknemers in alle lagen van de organisatie. Ten slotte biedt het in dienst hebben van mensen met een arbeidsbeperking u nóg een bijzonder voordeel: goodwill bij uw opdrachtgevers, waaronder overheden. Social return is bij aanbestedingen inmiddels een niet meer weg te denken wegingsfactor geworden. Een factor waar u bij het in dienst hebben van mensen met een arbeidsbeperking direct aan voldoet!
 

De workshop

De nieuwe workshop ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak’ biedt u aan de hand van ervaringen van bedrijven en overheden concrete tips en handreikingen om met de 100.000 banenafspraak aan de slag te gaan. Zo vertelt Renzo Deurloo over zijn bedrijf dat de social return voor installatiebedrijven volledig uit handen neemt en organiseert. Gespiegeld aan de ervaringen van bedrijven informeert UWV u over wat u van UWV aan begeleiding kunt verwachten. Vanuit een gemeente wordt het  inzicht geboden in hoe gemeenten kijken naar social return bij aanbestedingen en wat bedrijven in ruil daarvoor van gemeenten kunnen verwachten. Tot slot geeft OTIB aan wat zij voor u kan betekenen. Door de uitwisseling van ervaringen met collega’s uit andere bedrijven ervaart u in deze workshop uit eerste hand wat de meerwaarde is van het in dienst nemen van  mensen met een arbeidsbeperking. 
 

Datum en locatie

De workshop ‘Aan de slag met de 100.000 banenafspraak’ vindt plaats op donderdag 23 maart van 15.00 tot 18.30 uur bij OTIB in Woerden (Korenmolenlaan 4). Tijdens de workshop wordt een kleine avondmaaltijd geserveerd.
 

Aanmelden en meer informatie

De deelname aan de workshop is kosteloos. Aanmelden kan via www.otib.nl/100000-banen. Voor meer informatie over de workshop kunt u contact opnemen met Gert Ruiter (g.ruiter@otib.nl), Yvonne Hermkens (y.hermkens@otib.nl) en de OTIB Servicedesk: 0800 – 8855885.
 
 

Deel deze pagina