DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Samenwerken

Samenwerken

Samenwerken is altijd effectief. Kennis, netwerk en inzichten delen verrijkt. Voor OTIB is samenwerken dus meer dan logisch! Met sociale partners, met collega-fondsen, binnen TechniekTalent. Maar ook in de regio. We werken samen omdat we geloven dat we juist met elkaar meer kunnen betekenen voor de vakmensen in de branche.

Sociale partners
Het samenwerken met de sociale partners is vanzelfsprekend. Samen weten we wat vakmensen in onze branche nodig hebben. Daarom werken we binnen de programma’s intensief samen en benutten we elkaars kennis. Landelijk en in de regio.

TechniekTalent.nu
De instroom van nieuwe vakmensen begint in het onderwijs. Samen met TechniekTalent.nu zorgen we ervoor dat jongeren zien wat techniek mooi maakt. Met een aansprekend aanbod van instrumenten, workshops etc. laten we jongeren in het onderwijs kennis maken met techniek en ondersteunen we hun leerkrachten hierbij. Kijk voor meer informatie over de projecten en activiteiten van dit samenwerkingsverband op www.TechniekTalent.nu.

Met opleidingsfondsen
Samen met de andere opleidingsfondsen in de techniek realiseren we bijzondere projecten. Denk aan het project Werkplekleren waarin we gezamenlijk een toolkit ontwikkelen voor het leren op de werkvloer. Maar ook in de regio, dichtbij de bedrijven, vinden we elkaar. Bijvoorbeeld bij het matchen van de vraag naar en het aanbod van vakmensen (DWSRA).

Kennis verrijken
Met verschillende kennisinstellingen werken we aan de kennisagenda van de branche. Waar is kennis nodig? Hoe brengen we deze kennis naar de vakmensen? En wat zijn trends en ontwikkelingen die voor de branche van belang zijn? Met elkaar houden we de vinger aan de pols!

Onderwijs
Met het onderwijsveld verkennen we de mogelijkheden om het techniekonderwijs meer te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk in de bedrijven. Maar ook inventariseren we de mogelijkheden van nieuwe bijscholing bij nieuwe duurzame technieken. Inzet is om zowel de huidige als de toekomstige vakmensen optimaal in hun vakmanschap te ondersteunen.

Deel deze pagina